Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Απαντήσεις για την τιμητική πολιτογράφηση Τούρκου πολίτη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης του Τούρκου πολίτη, Γιασάμ Αγιαβέφε, ως Έλληνα. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης για τη συστατική επιστολή που συνέταξε με τον ίδιο να απαντά πως ο Αγιαβέφε είναι «αντικαθεστωτικός» και «θα εκτελεστεί με βασανιστήρια» αν γυρίσει πίσω στην Τουρκία.
Σάλος έχει προκληθεί από την τιμητική πολιτογράφηση Τούρκου πολίτη με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει πως «ξεπερνά κάθε φαντασία, το θέμα που έχει ανακύψει με την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη».
Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα του insidestory και τη σειρά ερωτημάτων που γέννησε αναφορικά με τον τρόπο που o Αγιαβέφε πήρε την τιμητική πολιτογράφηση αλλά και για το παρελθόν του συγκεκριμένου, ο οποίος φαίνεται να έχει «πολιτογραφηθεί» και «πολίτης» της «ΤΔΒΚ».
Ο υπήκοος του ψευδοκράτους πολιτογραφήθηκε Έλληνας με συστατικές επιστολές από τον μητροπολίτη Σεραφείμ και τον υπουργό Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο Σεραφείμ παρείχε και βεβαίωση ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ που επιβεβαιώνεται από πηγές το υπουργείο Εσωτερικών, στο ethnos.gr.
«Είναι διαφορετικό πράγμα να παίρνει καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που διώκεται σε άλλη χώρα και άλλο να πολιτογραφείται τιμητικά μέσα σε έναν χρόνο, άνθρωπος που έχει την "υπηκοότητα" του ψευδοκράτους και δηλώνει παντού ότι το στηρίζει ενεργά, με συστατική επιστολή του ανθρώπου που έχει στηρίξει την καριέρα του στο εμπόριο "υπερπατριωτισμού". Ενός πολιτικού απατεώνα που αντιτίθεται - δήθεν για εθνικούς λόγους- απέναντι στην πολιτογράφηση χιλιάδων μεταναστών που έχουν ζήσει και εργαστεί όλη τους τη ζωή στην Ελλάδα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αδ. Γεωργιάδη.
Ο υπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter, επιτίθεται με τη σειρά του στον εκδότη του Documento και προσπαθεί να απαντήσει για την συστατική επιστολή λέγοντας πως o Αγιαβέφε «με απόφαση του Αρείου Πάγου απαγορεύεται να εκδοθεί στην Τουρκία, διότι είναι αποδεδειγμένα αντικαθεστωτικός και θα εκτελεστεί με βασανιστήρια αν πάει εκεί».

Στο κόμμα της Κουμουνδούρου παραμένουν οι ενστάσεις και σημειώνουν πως «είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει πόσο υποκριτικός ήταν και είναι ο πολιτικός του λόγος στα εθνικά θέματα» αναμένοντας «να απαντήσει εάν έχει αναλογιστεί τις συνέπειες της πράξης του» και σημειώνοντας πως «κροκοδείλιες συγνώμες δεν γίνονται δεκτές».
Δωρεές χιλιάδων ευρώ
Σύμφωνα με το ethnos.gr «το ΥΠΕΣ κατέχει βεβαίωση του κ. Σεραφείμ ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε δωρεές ύψους 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ προς την Εκκλησία και παράλληλα ο κ. Αγιαβέφε, κατά της ίδιες πηγές, έχει κάνει δωρεές υγειονομικού υλικού σε πέντε - έξι δήμους της Αττικής. Σε ότι αφορά την δωρεά προς την Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει ποτέ την ανάκληση της δωρεάς, ''αν και όπως καταγράφεται αυτή έγινε για τυπικούς λόγους''. Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε επένδυση άνω των 10 εκ σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Μύκονο».
Αναφορικά με το γεγονός ότι διώκεται ποινικά στην Τουρκία, το υπουργείο Εσωτερικών, πάντα σύμφωνα με το ethnos.gt τονίζει ότι δεν υπάρχει ποινικό κόλλημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό διότι με βούλευμα ο Άρειος Πάγος ζητάει τη μη έκδοση του, καθώς «θεωρείται εχθρός του Ερντογάν».
Να σημειώσουμε ότι ο 39χρονος επιχειρηματίας έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στις 22 Ιουνίου 2022. Το επίμαχο ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλοραπούλου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: