Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τα εκκαθαριστικά για την επιστρεπτέα

Με πληθωρισμό τουλάχιστον 12%, έκρηξη του ενεργειακού κόστους, αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό και δραματική μείωση του τζίρου, σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η κυβέρνηση βεβαίωσε τις οφειλές για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί πλήρως την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τονίζει:
«Με πληθωρισμό τουλάχιστον 12%, έκρηξη του ενεργειακού κόστους, αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό και δραματική μείωση του τζίρου, σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, βεβαίωσε τις οφειλές για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
Περισσότερες από 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες όχι μόνο καλούνται να καταβάλλουν 3 δισ. ευρώ, στραγγίζοντας πλήρως την όποια ρευστότητα έχει μείνει στην αγορά, αλλά και να τα καταβάλουν τις ίδιες μέρες που καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Ιουλίου.
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δώσει τη χαριστική βολή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές που τώρα αλαζονικά χαρακτηρίζουν «ζόμπι» οι υπουργοί του».

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: