Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές: Δικαιοσύνη ζητά η αντιπολίτευση μετά τις νέες αποκαλύψεις

Στην πρέσα βάζει το Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ με απανωτά χτυπήματα • Δήλωση Ανδρουλάκη για τα νέα δημοσιεύματα • Για «επιτελικό παρακράτος» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 • Κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις Οικονόμου ο πρωθυπουργός.
Απανωτά χτυπήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στον απόηχο του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε η αποκάλυψη του Documento για τη λίστα παρακολουθήσεων, ενώ ο πρωθυπουργός παραμένει άφαντος και κρύβεται πίσω από τις τραγικές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Την ώρα που συνεχίζεται ο ορυμαγδός αντιδράσεων από το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι στη λίστα των υποκλοπών βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κορυφαίοι υπουργοί, αλλά και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, η υπόθεση παίρνει διαστάσεις και εκτός συνόρων.
«Η Δημοκρατία θα νικήσει»
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον «αποτυχημένο ΚΥΠατζή» και ζητώντας «Δικαιοσύνη παντού».
Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι συντονίζει τις πρακτικές υποκλοπών και παρακολούθησης και «για αυτό κρύβεται πίσω από το "απόρρητο". Για αυτό κρύβουν τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη».
Οι μέρες του αποτυχημένου ΚΥΠατζη στη κυβέρνηση τελειώνουν - η Δημοκρατία θα νικήσει

  • Από την πρώτη στιγμή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η γραμμή άμυνας του Μαξίμου ήταν ότι χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων κάνουν μόνο ιδιώτες. Έκανε η κυβέρνηση κάποιον ουσιαστικό έλεγχο π.χ. στην Intellexa, η οποία αποδεδειγμένα εμπορεύεται το predator; Η απάντηση είναι όχι. Το καθεστώς Μητσοτάκη όχι απλά ανέχεται αλλά συντονίζει αυτές τις πρακτικές και για αυτό κρύβεται πίσω από το "απόρρητο". Για αυτό κρύβουν τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη.
  • Μετά την αποκάλυψη του Documento ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όσα αναφέρει η εφημερίδα "χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές" και ταυτόχρονα εξαπόλυσε μια χυδαία επίθεση στον Κ. Βαξεβάνη ότι είναι "εθνικός συκοφάντης" και "παραμυθάς". Δεν είναι λίγο παράξενο να ταλαιπωρούνται οι αρχές με αποκαλύψεις που κάνει κάποιος "παραμυθάς" και "συκοφάντης";
  • Το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πιο χυδαία και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλες για να κλείσουμε τις σημερινές πληγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή. Τη Τετάρτη στις 9 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία θα δοθεί μία πρώτη μαζική απάντηση από τους πολίτες. Ενάντια στο καθεστώς των υποκλοπών, του αυταρχισμού και της λεηλασίας.

Δικαιοσύνη παντού!

Το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη
Σε δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις προχώρησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο οποίος έχει πέσει θύμα παρακολούθησης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της και σχολιάζει με νόημα ότι το «απόρρητο» που επικαλούνται πρωθυπουργός και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου.
Η δήλωση
Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στη δημόσια σφαίρα ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παράνομων παρακολουθήσεων.
Το «απόρρητο», που από την αρχή της υπόθεσης έχει εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα.
Το «απόρρητο» επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί συντηρώντας μια δυσώδη κατάσταση.
Τρεις μήνες μετά την κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μηνυτήριας αναφοράς μου για την χρήση του Predator στην Ελλάδα και της δεύτερης συμπληρωματικής το Σεπτέμβριο για την παράνομη παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ, η Κυβέρνηση των «νόμιμων λαθών» και της συσκότισης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος.
Αντίθετα, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν προσήλθαν στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία τους προστάτευσε και από την κλήση τους στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής βουλής. Γιατί άραγε;
Στο σημείο που έχουμε φτάσει, το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη που οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση.
Μετά από τόσους μήνες, πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα; Ποια πρόσωπα από τα εμπλεκόμενα έχουν κληθεί να καταθέσουν;
Δε νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωη του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών.
«Επιτελικό παρακράτος υποκλοπών»

«Κόλαφο» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 τις αποκαλύψεις του Documento υπογραμμίζοντας ότι «το μπαράζ αυτών των αποκαλύψεων για το παρακράτος αυτό των υποκλοπών, δίπλα στο επιτελικό κράτος της καταστολής και των κλοπών, καταδεικνύει πέρα από τη σήψη και τη δυσωδία, τι σημαίνει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία».
Η ανακοίνωση Κριθαρίδη
Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «Documento» σχετικά με τις υποκλοπές αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που είναι σαφές πως έχει εξελιχθεί σε ένα αντιδημοκρατικό, παρακρατικό καθεστώς. Πρόκειται για ένα ακόμα δημοσίευμα που επιβεβαιώνει απολύτως το δόγμα της Μητσοτάκης Α.Ε.: καθημερινή καταστολή των πολιτών, όργιο ολιγαρχικής λεηλασίας σε βάρος των πολλών και τέλος λειτουργία ακόμα και παρακρατικών μηχανισμών που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και «άλλα» καθεστώτα.
Είναι σαφές πως ακόμα και η λίστα που παρουσίασε σήμερα το «Documento» δεν είναι περιοριστική για την Κυβέρνηση και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που την καθοδηγούν, όπως σαφείς και οι ευθύνες του ίδιου του Μαξίμου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τον οποίο δεν υπάρχει άλλος δρόμος -ούτε και κάποιος άλλος αποδιοπομπαίος τράγος πια- από την παραίτηση.
Ακόμα και η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δείχνει την ενοχή της Κυβέρνησης και την έμμεση έστω, ομολογία για όλα αυτά, που και να τα αρνηθεί πια δεν θα γίνει πιστευτή από κανέναν. Το μπαράζ αυτών των αποκαλύψεων για το παρακράτος αυτό των υποκλοπών, δίπλα στο επιτελικό κράτος της καταστολής και των κλοπών, καταδεικνύει πέρα από τη σήψη και τη δυσωδία, τι σημαίνει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία.
Απέναντι σε όλα αυτά και την διαχρονική απαξίωση του πλαισίου που προστάτευε τους πολίτες και τους θεσμούς της πολιτείας, απέναντι σε ένα κράτος που καθημερινά δέρνει, κρυφακούει και ληστεύει τις ζωές των πολλών για τις προσόδους των πολύ λίγων, η απάντηση δεν είναι απλώς η εναλλαγή, αλλά η Ρήξη.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: