Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ανέμελος πρωθυπουργός αναζητεί διαμαρτυρόμενους

«Πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον ΟΑΣΘ». Ο τίτλος που αποδίδει δήλωση του πρωθυπουργού στο περίπτερο του Οργανισμού στη ΔΕΘ έχει πλημμυρίσει τις ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης σε μια επίδειξη του «έργου» που έχει επιτελεσθεί στον πολύπαθο Οργανισμό.
Και πράγματι η δήλωση του πρωθυπουργού αποδίδει με ... στοιχεία την αλήθεια.
Στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, κλπ, του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας, σε «φιλική» συνάντηση» με δημοσιογράφους από την οποία απουσίαζαν –όχι με ευθύνη τους- οι «εχθρικοί», «χολερικοί» δημοσιογράφοι που χαλάνε την εικόνα (αν είναι δυνατόν). Ο κ. Σκόδρας λοιπόν στην «φιλική» ενημέρωση είπε ότι έχει γεμίσει την Θεσσαλονίκη λεωφορεία –ότι είναι μεταχειρισμένα και νοικιασμένα δεν είναι κάτι που αξίζει να λέει κανείς, αρκεί που κινούνται- αλλά, φευ!
Οι αχάριστοι Θεσσαλονικείς δεν τα τιμάνε τα λεωφορεία του Οργανισμού αφού η πληρότητα «δεν υπερβαίνει το 25%»!!! Δηλαδή κυκλοφορούν σχεδόν άδεια. Οπότε, τι παράπονα να ακούσει ο πρωθυπουργός, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν χρησιμοποιούν τον ΟΑΣΘ;
Αν ο πρωθυπουργός είχε στοιχειώδες ενδιαφέρον θα απορούσε με το γεγονός και δεν θα αυτοθαυμαζόταν μπροστά στον καθρέφτη του.
Αν κάποιος στοιχειωδώς επίσης ενδιαφερόταν θα σταματούσε με προσοχή για να ψάξει να βρει τι συμβαίνει και γιατί οι πολίτες απαξιούν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία και προτιμούν τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα να έχει επιστρέψει με δριμύτητα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη με ένταση που θυμίζει άλλες εποχές.
Κι αν οι καλόπιστοι αναγνώστες της «ΕφΣυν» απορούν με το φαινόμενο παραθέτουμε το μήνυμα Σαλονικιού που έφτασε πριν λίγες μέρες στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και αφού το διαβάσουν νομίζουμε ότι θα λυθούν όλες οι απορίες. Μόνο τα «μάγια» ανεμελιάς με τα οποία είναι δεμένα η κυβέρνηση και οι προύχοντες της παραμένουν γερά δεμένα...
Το μήνυμα παρατίθεται ολόκληρο
(τα στοιχεία του πολίτη στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου)
Στο διαδίκτυο σήμερα διάβασα το ακόλουθο άρθρο: https://www.voria.gr/article/oasth-echi-pleon-leoforia-anazita-epigontos-epivates
Έχετε υπόψιν σας ότι πολλοί συμπολίτες αποφεύγουν τα λεωφορεία σας λόγω του ότι δεν έχουν παράθυρα;
Προσωπικά, όταν διασχίζω την πόλη αποφεύγω τις γραμμές 2 και 3, επειδή δεν θέλω να αυξήσω τις πιθανότητες να μολυνθώ από τον κορωνοιό, και προτιμώ τη γραμμή του αεροδρομίου 1Χ που έχει παράθυρα.
Σε τυχαίες συνομιλίες με συνεπιβάτες ανακάλυψα ότι υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας που πράττουν ακριβώς το ίδιο, για τους ίδιους λόγους.
Σε πρόσφατη επικοινωνία με τη γραμμή παραπόνων του ΟΑΣΘ για το ίδιο θέμα, ο υπάλληλος μου απάντησε πως δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο επ' αυτού.
Σας υπενθυμίζω πως η έλλειψη αερισμού ενός κλειστού χώρου είναι η κύρια αιτία μετάδοσης του ιού, και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς με νέες έρευνες, για παράδειγμα: https://www.theguardian.com/world/2021/sep/08/covid-german-super-spreader-event-created-by-poor-ventilation-study-finds
Έχει σκοπό ο ΟΑΣΘ να αντικαταστήσει τα λεωφορεία χωρίς παράθυρα ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας;
Σας ευχαριστώ πολύ.
Απόστολος Λυκεσάς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: