Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Να το πάλι το γνωστό σύνθημα εναντίον του κ. Μητσοτάκη

Όταν ακόμα και σε ποπ φεστιβάλ με απολιτίκ κοινό ακούγεται το γνωστό σύνθημα εναντίον του αγαπημένου μας πρωθυπουργού, καταλαβαίνετε τι κατάσταση επικρατεί εκεί έξω.
Σάββατο βράδυ λοιπόν, στην Τεχνόπολη, στο Plissken Festival, εκεί που έπαιζαν οι Γάλλοι La Femme και Kid Franceskoli, είχαμε το εξής απρόοπτο: επειδή η συναυλία διακόπηκε απότομα, λόγω της ώρας (23:45) και κάποιων θεατών που χόρευαν όρθιοι (αλλά στις θέσεις τους), ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται. Δικαίως θα έλεγα. Έστω και αν είναι απολύτως σωστή η πολιτική της Τεχνόπολης που φυλάει σαν τα μάτια της το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Τότε λοιπόν, σε ένα εντελώς απολιτίκ περιβάλλον επαναλαμβάνω, ο κόσμος φώναξε εντελώς αυθόρμητα το γνωστό σύνθημα: «Μητσοτάκη γ...έσαι». Χωρίς κανένας να τους παρακινήσει, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πολιτικό στοιχείο. Αν βλέπατε το κοινό θα καταλαβαίνατε τι σας λέω... Και όμως το φώναξαν.
Καλώς ή κακώς –κακώς προφανώς–, το συγκεκριμένο σύνθημα έχει περάσει παντού στον κόσμο. Δεν είναι εύηχο, δεν είναι ωραίο, αλλά έχει περάσει. Από τους ΠΑΟΚτζήδες και τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, μέχρι σε συναυλίες τύπου Plissken στις οποίες δεν θα περίμενες ποτέ να ακούσεις κάτι τέτοιο.
Είναι ήδη viral και το γεγονός σίγουρα δεν θα αρέσει στο Μαξίμου. Μη σπεύσει πάντως να διαμαρτυρηθεί ξανά ο κ. Μητσοτάκης στον Δημήτρη Κουτσούμπα, στο ΚΚΕ ούτε που γνωρίζουν τι είναι αυτό το Plissken Festival.
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: