Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΓΑ / Covid-19: «Νέες» οδηγίες άθλησης... Καρότο και μαστίγιο για τους αθλούμενους νέους

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από την 85η ΔΕΘ δωρεάν data και απαλλαγή του τέλους κινητής τηλεφωνίας από το 2022 για εμβολιασμένους νέους και εφήβους, ως μια επιβράβευση αυτής της «επιλογής» τους. Κάθε βδομάδα όμως, ο ίδιος και ο ανεκδιήγητος υφυπουργός του μαζί με τους «ειδικούς» που αποδεδειγμένα έχουν μαύρα μεσάνυχτα από αθλητισμό, αρνούνται πεισματικά στους -κατ' επιλογήν τους- ανεμβολίαστους νέους και εφήβους
(και αναλογικά είναι πάρα πολλοί), να τους παρέχει κάθε ευκολία, εξυπηρέτηση και διευκόλυνση για την άθλησή τους, βάζοντας μάλιστα αξεπέραστα εμπόδια και παίρνοντας τιμωρητικές αποφάσεις και μέτρα, με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις δαπανηρές εβδομαδιαίες διευκρινιστικές οδηγίες...
Μητσοτάκης στην ΔΕΘ
Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 ετών το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data. Για δε τους εφήβους από 15 έως 17 ετών που θα έχουν εμβολιαστεί προβλέπεται η παροχή 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους.
Και οι νέες οδηγίες λοιπόν της ΓΓΑ (13/9/2021 - 20/9/2021), δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε αυστηρότητα, περιορισμούς και έξοδα απ' όλες τις προηγούμενες, χωρίς καμία ενσυναίσθηση για το τι βίωσαν όλη την προηγούμενη χρονιά οι νέοι, οι έφηβοι και τα παιδιά όταν τους κόπηκε «μαχαίρι» και αδικαιολόγητα η αγαπημένη τους άθληση (συν όλους τους άλλους επώδυνους περιορισμούς για την ψυχική τους υγεία) και το τι βιώνουν και σήμερα με όλους αυτούς τους περιορισμούς σε παντελώς ανοιχτούς χώρους και την καταπίεση, τον εξαναγκασμό και τον αποκλεισμό ίσως μέσω όλων αυτών των περιορισμών, να υποβληθούν υποχρεωτικά σε κάτι που δεν επιθυμούν και μάλιστα αν δεν το κάνουν, να το πληρώσουν πανάκριβα στα ιδιωτικά εργαστήρια! Το πληρώνουν φυσικά και τα σωματεία με χρήματα που δεν διαθέτουν, είτε πρόκειται για προπονήσεις, είτε για φιλικά, είτε για επίσημα και η κυβέρνηση δεν δείχνει διαλλακτική με κάποιες πιο εφικτές λύσεις... Καθολική δωρεάν συνταγογράφηση όλων των τεστ σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές ή διάθεση και χρήση δωρεάν σελφ τεστ από τα φαρμακεία! Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι όλοι πολίτες φορολογούμενοι είναι και με ιδιαίτερα αυξημένες κρατήσεις μάλιστα για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους... Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα!
Ας δούμε και τις τελευταίες διευκρινιστικές οδηγίες άθλησης της ΓΓΑ που είναι ουσιαστικά μια επανάληψη όλων των προηγούμενων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: