Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8: Κοροϊδία και εξαπάτηση η εξαγγελία Μητσοτάκη για την απασχόληση των νέων

“Η κοινωνία περίμενε ότι θα δει έναν Πρωθυπουργό που έχει αντιληφθεί τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα της και ότι θα μπορέσουν να υπάρξουν κάποια μέτρα ανακούφισης” σχολίασε για τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “είδαμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με την πραγματικότητα”.
“Το λέω για δύο λόγους αυτό. Το ένα είναι είναι ένα ζήτημα πολιτικού ύφους, ότι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να θεωρεί ότι κάθε τραγική στιγμή που βίωσε η κοινωνία τα τελευταία 2 χρόνια ήταν μάλλον επιτυχία για την ελληνική κυβέρνηση, από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία μέχρι την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και από την άλλη γιατί τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι πράγματα που εν πολλοίς ήδη ισχύουν και επανελήφθησαν ως νέες εξαγγελίες, ενώ στην πραγματικότητα είναι ήδη ισχύοντα μέτρα και δεν κατάφεραν να ανακόψουν αυτή την πορεία φτωχοποίησης των επιχειρήσεων και της αβεβαιότητας των νοικοκυριών” πρόσθεσε.
“Όσα ελάχιστα επιπλέον ανακοινώθηκαν είναι κυρίως μέτρα που αφορούν πραγματικά ελάχιστους, ανώτατα εισοδήματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αφορούν δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών” σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.
Αχτσιόγλου: Δεν υπήρξαν σοβαρά μέτρα για το μεγάλο κύμα των ανατιμήσεων
“Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, απ’ αυτά που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με επιδότηση για 6 μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο. Αυτό είναι όλο κι όλο και το παρουσίασε ως φοβερή παρέμβαση. Μάλιστα έκανε την κουτοπονηριά να πει 1.200 ευρώ για να νομίζει ο πολίτης ότι τόσος θα είναι μηνιαίως ο μισθός. Είναι ντροπή και εξαπάτηση ο κ. Μητσοτάκης να εξαγγέλλει αυτό το πρόγραμμα ως πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα, τη στιγμή που έχει θεσπίσει τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση ουσιαστικά του 8ώρου” υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου.
«Δεν υπήρξαν σοβαρά μέτρα για το μεγάλο κύμα των ανατιμήσεων και τον έλεγχο της αγοράς» σημείωσε.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαραθέσει ένα συνολικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας, μία πολιτική η οποία απευθύνεται στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία” συμπλήρωσε.
Ανέφερε, τέλος, ότι “χρειάζονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που να ευνοούν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, όπως το τέλος επιτηδεύματος και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα” και ότι “η μεσαία τάξη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη”.
 
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: