Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Αυτογκόλ Φωτίου, διευκρίνιση και επιχείρηση εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση

Πάσα στην κυβέρνηση από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε το σκάνδαλο των υποκλοπών με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών • Πανηγυρίζει ο Αδ. Γεωργιάδης • Τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος •Τι διευκρινίζει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός.
Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης ήταν η δήλωση της Θεανώ Φωτίου στη Βουλή. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την προσβασιμότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες, αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών υποστήριξε: «Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι΄αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών.
Το αυτογκόλ Φωτίου έσπευσε να εκμεταλλευτεί τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο πρώτος ευχαρίστησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που «επιβεβαίωσε τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτός από τις δηλώσεις Φωτίου έβαλε στην εξίσωση και τις διαστρεβλωμένες δηλώσεις του Γιάννη Μαντζουράνη.
«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα ''αποκαλύπτει'' σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, (...) αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε για τη δήλωση της κ. Φωτίου: «Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ''αποκαλύψεις'' για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η κ. Φωτίου προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση:
«Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενα μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».​

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: