Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΚΕΕΡΦΑ: Συλλαλητήριο 16 Μάρτη - Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Θεσσαλονίκη - Άγαλμα Βενιζέλου - 12 το μεσημέρι
Η αντιομοφοβική –αντιφασιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη βήμα για να κλιμακώσουμε στα συλλαλητήρια για τις 16 Μάρτη!!!
Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, σε απάντηση στην επίθεση κατά δύο τρανς ατόμων από ομάδα φασιστοειδών στη Πλατεία Αριστοτέλους.
Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της αλληλεγγύης, πόλη αντιφασιστική. Η παρουσία ομάδας φασιστοειδών που επιχείρησε αποτυχημένα να παρεμποδίσει την μαζική διαδήλωση δείχνει ότι η επίθεση στα δύο τρανς άτομα δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό αλλά δράση οργανωμένης ομάδας φασιστοιεδών, λίγα μέτρα μόλις από το Αστυνομικό Τμήμα.
Η νεολαία, με το μεγαλειώδες κίνημα των καταλήψεων που δέχτηκε τις βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ βρίσκονται αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, είναι δύναμη σύγκρουσης με την ομοφοβία και το ρατσισμό. Η τρανσοφοβική επίθεση δεν αποτελεί πράξη «ανώριμων» νεαρών αλλά φασιστών που επιχειρούν να δώσουν συνέχεια στις επιθέσεις που οργάνωσαν στην Σταυρούπολη και στα ΕΠΑΛ.
Οι αποκηρύξεις της επίθεσης των φασιστοειδών από την κυβέρνηση είναι σκέτη υποκρισία όταν είναι γνωστό ότι στη πόλη έδρασαν και δρουν τα ίδια φασιστοειδή. Οι φασίστες πήραν θάρρος και δοκιμάζουν να βγάλουν ξανά στο δρόμο τάγματα εφόδου από την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης που επέτρεψε στην ακροδεξιά ακόμη και εντός Βουλής να χύνει ομοφοβικό δηλητήριο για το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Είναι ώρα να ορθώσουμε και πάλι φραγμό στην ακροδεξιά και φασιστική απειλή, αλλά και στις ρατσιστικές και ομοφοβικές πολιτικές της κυβέρνησης που τους ανοίγουν το δρόμο!
Να στηρίξουμε με την δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας κάθε τρανς, κάθε καταπιεσμένο, κάθε πρόσφυγα.
Είμαστε με τον αγώνα για δικαιοσύνη για τα θύματα της Πύλου, των Τεμπών, για τον Ζακ/Zackie Oh Κωστόπουλο. Για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της κυβέρνησης και οι εγκληματίες του Λιμενικού που έπνιξαν 600 πρόσφυγες, οι φονιάδες του Ζακ, του Μιχάλη Κατσούρη και του Σιζάρ Σαφτάρ. Για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά!
Για τους φασίστες υπάρχει μόνο μία θέση και αυτή είναι στη φυλακή!
Όλοι, όλες, όλα στις αντιρατσιστικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο 16/3 στη Θεσσαλονίκη, 12μ Αγ. Βενιζέλου!
Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες
Στη φυλακή οι ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου
Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί
Λευτεριά στη Παλαιστίνη
Πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά
Στις 16 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον Πλανήτη για να βάλουμε τέλος στη φρίκη των μαζικών δολοφονιών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο, για να μπει τέλος στο ρατσισμό, στη φασιστική απειλή, για να σταματήσει η σφαγή στη Παλαιστίνη!
Είναι ώρα το ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στις 28 Φλεβάρη και στις 8 Μάρτη να βγει ξανά στους δρόμους στις 16 Μάρτη για τιμωρηθούν τα ρατσιστικά εγκλήματα και οι μαζικές δολοφονίες της κυβέρνησης!
Οι δολοφόνοι 57 ανθρώπων, νέων παιδιών στα Τέμπη έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο και άφησαν να καούν ζωντανοί 27 πρόσφυγες στη Δαδιά του Εβρου! Καμία συγκάλυψη των εγκλημάτων του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων στα σύνορα.
Το δικαστήριο αθώωσε τους μετανάστες που συκοφάντησε ο Μητσοτάκης ως εμπρηστές στη Δαδιά. Απαιτούμε την αθώωση των 9 ναυαγών προσφύγων της Πύλου που διώκονται για να φορτωθούν στις πλάτες τους τα εγκλήματα του Λιμενικού που έσπρωξε στο βυθό της Μεσογείου το πλοιάριο τους. Απαιτούμε δικαιοσύνη, άσυλο και δικαίωση των οικογενειών των προσφύγων με την τιμωρία του Λιμενικού. Τα ανοιχτά σύνορα είναι μάχη υπεράσπισης της ζωής των κατατρεγμένων των πολέμων, των δικτατοριών, της κλιματικής κρίσης και της φτώχειας.
Στη Γαλλία ο επικεφαλής της FRONTEX Λετζέρι που κάλυψε θρασύτατα τους πνιγμούς προσφύγων και τις επαναπροωθήσεις είναι υποψήφιος με το φασιστικό κόμμα της Λεπέν για τις ευρωεκλογές! Και αυτά όταν η ΕΕ ετοίμασε το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που νομιμοποιεί την φονική φύλαξη των συνόρων και κατακρεουργεί το δικαίωμα στο άσυλο. Η ακροδεξιά μπορεί να ηττηθεί όπως ηττήθηκε και τσακίστηκε η Χρυσή Αυγή, με μαζικές απεργίες, ενωτική αντιφασιστική δράση και σύγκρουση με την ισλαμοφοβία που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές των κυβερνήσεων.
Δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι φονιάδες της κυβέρνηση που χτίζουν φράχτες και κλείνουν τα σύνορα τα άφησαν ορθάνοιχτα για τους Κροάτες ναζί για να φτάσουν να βρουν τους συνεργάτες τους και να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Κατσούρη στη Ν.Φιλαδέλφεια.
Λίγες μέρες μετά ομάδα φασιστών δολοφόνησε τον μετανάστη εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη. Η κυβέρνηση επιχείρησε αποτυχημένα να απαγορεύσει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά της διεθνούς φασιστοσύναξης στο Ν.Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη ενώ άφησε τους φασίστες να χτυπήσουν νέους στο σταθμό στο Θησείο.
Δεν ξεχνάμε ότι τα περίστροφα της ΕΛΑΣ σκότωσαν τους Ρομά Κώστα Φραγκούλη, Χρήστο Μιχαλόπουλο και Νίκο Σαμπάνη.
Η κυβέρνηση ενώ πνίγει πρόσφυγες στη θάλασσα προχωρά στην τροπολογία Καιρίδη, σε μια νομιμοποίηση με το σταγονόμετρο λογαριάζοντας τις ανάγκες των επιχειρηματιών και όχι των μεταναστών που απαιτούν νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα.
Την ίδια περίοδο ο Χρυσοχοΐδης επαναφέρει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας αντί να απελευθερώσει τις χιλιάδες μεταναστών που κρατούνται στις Αμυγδαλέζες μόνο και μόνο επειδή δε έχουν χαρτιά. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να διεκδικήσουν νομιμοποίηση για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Για την φτώχεια, την ακρίβεια, τα ψηλά νοίκια φταίνε τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι οι μετανάστες.
Στις 16 Μάρτη θα διαδηλώσουμε και στη πρώτη γραμμή θα είναι οι επιβιώσαντες τους ναυαγίου της Πύλου, θα είναι οι απεργοί των νοσοκομείων, της εκπαίδευσης, των Δήμων, θα είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των καταλήψεων. Είναι το κίνημα που διεκδικεί αυξήσεις, προσλήψεις, λεφτά για την παιδεία για την υγεία αλλά και ανοιχτά σύνορα, όχι φράχτες, όχι εξοπλισμούς για σφαγές στη Γάζα. Θα είναι οι κοινότητες μεταναστών και μαζί τους οι κινήσεις αλληλεγγύης, η Διεθνής Αμνηστία. Θα είναι η Παλαιστινιακή παροικία και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.
Έχουμε την δύναμη να κάνουμε τις 16 Μάρτη, μέρα σύγκρουσης με την κυβέρνηση των δολοφόνων της Πύλου που κάνει πλάτη στους φασίστες, για να την κάνουμε παρελθόν!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: