Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Τέλος από την προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.
Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ομάδας και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις πριν από μερικούς μήνες.
Από τις 27 Μαρτίου που ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, μετά κι από κυβερνητικές πιέσεις, ο Ζαγοράκης δεν κατάφερε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Αν και υπήρξαν σοβαρά θέματα σε αυτό το διάστημα, με κυρίαρχο βέβαια το θέμα της υιοθέτησης η μη της Ολιστικής Μελέτης της UEFA για τη λειτουργία της ΕΠΟ. Ο Ζαγοράκης έπαιξε κυρίως ρόλο «γεφυροποιού», προσπαθώντας να συμβιβάσει καταστάσεις. Τελικά πριν από λίγες εβδομάδες η Ολιστική Μελέτη υιοθετήθηκε με κάποιες αλλαγές που ικανοποιούσαν και τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ.
Αν και κατά καιρούς υπήρξαν φήμες για τις σχέσεις του με διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ, ο ίδιος ουδέποτε άφησε να εννοηθεί πως είχε προβλήματα. Στην ουσία μέχρι την περίφημη δήλωση με την οποία ασκούσε κριτική στην πρόσφατη απόφαση των τακτικών δικαστών της ΕΠΟ, για ποινή αφαίρεσης βαθμών στον Άρη, ο Ζαγοράκης δεν είχε δώσει κάποιο ιδιαίτερο στίγμα. Υποτίθεται δε, πως τα τελευταία 24ωρα ασχολούταν προσωπικά με το θέμα της νέας τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας. Ωστόσο να σημειωθεί πως δεν ταξίδεψε στο Κόσοβο για το ματς της Εθνικής την περασμένη Κυριακή, γεγονός που είχε σχολιαστεί πολύ.
 
Τάσος Τσατάλης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: