Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Το Υπουργείο Παιδείας υπόσχεται τηλεκπαίδευση με εκπαιδευτικούς που δεν υπάρχουν

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αρνείται να συναντηθεί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν λογικά.
Αμετακίνητη στις αποφάσεις της (που, όπως ισχυρίζεται, πάρθηκαν καθ' υπόδειξιν των ειδικών) παραμένει η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα σχολεία από την προσεχή Δευτέρα.
Στη συνάντηση που είχε την Τρίτη αντιπροσωπεία της ΔΟΕ με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή διαπιστώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων καθώς η κυβερνητική πλευρά υποστήριξε ότι μέτρα όπως το να κλείνουν τα τμήματα μόνο αν νοσεί το 50% των παιδιών είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας στις σχολικές μονάδες.
Μάλιστα, κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της ΔΟΕ ενημερώθηκε ότι οι σχετικές αποφάσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αποσταλλούν γραπτώς την Τετάρτη σε όλα τα σχολεία της χώρας έτσι ώστε να εφαρμοστούν από την πρώτη μέρα της σχολικής σεζόν.
Στο ερώτημα των εκπαιδευτικών πως θα καλύπτονται μαθησιακά τα παιδιά τα οποία νοσούν και τα οποία, λόγω καραντίνας, δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο για τουλάχιστον 15 ημέρες, η κυβερνητική απάντηση ήταν ότι υπάρχει πρόβλεψη για τηλεκπαίδευση με τους εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.
Είναι όμως σαφές ότι αυτός ο αριθμός εκπαιδευτικών δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν. Ωστόσο, όπως φάνηκε, το Υπουργείο δεν διαθέτει ξεκάθαρο πλάνο για την αναπλήρωση των μαθημάτων στους μαθητές που νοσούν.
Σχολεία: Η επιτροπή αρνείται το διάλογο
Για την επιμονή της στα μέτρα, τα οποία φαντάζουν τουλάχιστον μη λογικά, η κυβερνητική πλευρά επικαλέστηκε την επιτροπή των ειδικών. Ματαίως οι άνθρωποι της ΔΟΕ υπογράμμισαν ότι με δημόσιες τοποθετήσεις τους αναγνωρισμένοι επιστήμονες αμφισβήτησαν έντονα την ορθότητα των μέτρων.
Εν τω μεταξύ, η επιτροπή αρνήθηκε για μία ακόμη φορά να συναντηθεί με τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών που φρόντισαν να υποβάλλουν γραπτά το σχετικό αίτημα.
Μετά και τις εξελίξεις της Τρίτης, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Σεπτεμβρίου ¨"κλείδωσε" με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι εκπαιδευτικοί θα καλέσουν σ' αυτό και τους συλλόγους γονέων διότι πολύ σωστά πιστεύουν ότι το θέμα αφορά και αυτούς, αν όχι κυρίως αυτούς.
Το Υπουργείο τέλος, κατά την πάγια τακτική του, αρνήθηκε να συζητήσει καν λύσεις που προβλέπουν τη μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Νίκος Γιαννόπουλος
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: