Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Χάος στον αγώνα Βραζιλία - Αργεντινή, διακόπηκε το παιχνίδι

Απίστευτο κι όμως συνέβη! Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, αναβλήθηκε η αναμέτρηση της σελεσάο με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ξέσπασε διαμάχη για τα πρωτόκολλα της COVID-19.
Το παιχνίδι στο Σάο Πάολο ήταν μόλις έξι λεπτών όταν υπάλληλοι των υγειονομικών αρχών μπήκε στο γήπεδο, προκαλώντας αντιπαράθεση με το προσωπικό και τους παίκτες της ομάδας.
 
Η δραματική παρέμβαση ήρθε αφού το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις παίκτες της Αργεντινής που παίζουν σε ομάδες στην Αγγλία πρέπει να απελαθούν για παράβαση των πρωτοκόλλων του COVID-19.
Ο βραζιλιάνικος ρυθμιστικός οργανισμός υγείας Anvisa ζήτησε από την ομοσπονδιακή αστυνομία να απομακρύνει τους Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα), Εμιλιάνο Μπουενδία (Άστον Βίλα), Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ) και Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ).
Ωστόσο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) και η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατέληξαν σε συμφωνία και επετράπη στους παίκτες να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, με τον όρο, αμέσως μετά τον αγώνα να φύγουν όλοι τους από τη χώρα.
Οι τέσσερις αθλητές παίζουν στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και οι ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Βραζιλία αν ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο 14 ημέρες πριν από το ταξίδι.
Η Anvisa είπε ότι ζήτησε από την ομοσπονδιακή αστυνομία να «λάβει αμέσως μέτρα».
«Η Anvisa εκτιμά ότι ενέχεται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και συνεπώς συμβούλεψε τις τοπικές υγειονομικές αρχές να διατάξουν την άμεση καραντίνα των παικτών, οι οποίοι αποκλείονται από τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και θα πρέπει να εμποδίζονται να παραμείνουν στο έδαφος της Βραζιλίας», ανέφερε ο οργανισμός σε σχετική δήλωση.
Πριν ταξιδέψουν στο Σάο Πάολο, οι παίκτες δήλωσαν ότι βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Αλλά η Anvisa είπε ότι ενημερώθηκε από μη επίσημες πηγές ότι αυτή η δήλωση δεν ήταν αληθινή.
«Μετά τη συνάντηση με τις υγειονομικές αρχές, επιβεβαιώθηκε, μετά από έλεγχο των διαβατηρίων των τεσσάρων εμπλεκόμενων παικτών, ότι οι αθλητές δεν σεβάστηκαν τους ταξιδιωτικούς κανόνες», ανέφερε η Anvisa.
Η ηλεκτρονική σελίδα της αργεντίνικης εφημερίδας «Ole» ανέφερε ότι ο Λιονέλ Μέσι, σοκαρισμένος από τα γεγονότα που διαδραματίζονταν, είπε πως η Αργεντινή δεν πρόκειται να παίξει στα υπόλοιπα 85 λεπτά υπ΄ αυτές της συνθήκες.
«Φεύγουμε. Είναι ντροπή, βρισκόμαστε στη Βραζιλία εδώ και τρεις μέρες και δεν έχει συμβεί τίποτα», υπογράμμισε ο σούπερ σταρ της «αλμπισελέστε». Από την πλευρά του ο εκλέκτορας της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, αναρωτήθηκε «γιατί δεν ήρθαν να μας ψάξουν στο ξενοδοχείο;».
Όσο για την τύχη της αναμέτρησης, την απόφαση θα λάβει η Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: