Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Μετα το Πάσχα το επίδομα καυσίμων

Την όψιμη καταβολή του επιδόματος καύσιμων την Τρίτη του Πάσχα, που ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει από τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Το κυβερνητικό αφήγημα για την αντιμετώπιση των τσουχτερών τιμών στην ενέργεια προέβαλλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Εναρμονισμένη με τις εξαγγελίες και τις θέσεις του πρωθυπουργού από τη Ρεβυθούσα, η ίδια σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά δεδομένα και ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, κάτι που φαίνεται και από την παρουσία του πρωθυπουργού στον Τερματικό Σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, μία πολύ κρίσιμη υποδομή τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για γειτονικές χώρες, όπως είπε. Επανέλαβε τις προθέσεις του ΔΕΣΦΑ για προσθήκη πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης, που σημαίνει ότι εκτός από κόμβο μεταφοράς θα μετατρέψει την περιοχή και σε κόμβο αποθήκευσης.
Όσον αφορά το επίδομα καυσίμων που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να δοθεί αυτό θα γίνει από την Τρίτη του Πάσχα και αφορά 3 εκατ. δικαιούχους (60 λίτρα το μήνα) με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ, ανέφερε η κυβερνητική αξιωματούχος.
Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να καμφθούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας. Ωστόσο, η ίδια -όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης- δεν είπε λέξη για αποδεδειγμένα εγχώρια καρτέλ που κερδοσκοπούν μεσούσης της ενεργειακής κρίσης.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: