Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Επώνυμη καταγγελία στον Άρειο Πάγο: 5 πρόεδροι ΠΑΕ στοιχημάτιζαν σε στημένους αγώνες και των ομάδων τους!

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για στημένα παιχνίδια της Super League 1 έγινε στον Άρειο Πάγο, και μάλιστα επώνυμα. Σύμφωνα με το αθλητικό blog dikisports.blogspot.com, στη δικαστική έρευνα για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού προστέθηκε ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο.
Επώνυμη επιστολή έχει σταλεί στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία πέντε πρόεδροι ΠΑΕ της Super League 1 στοιχημάτιζαν σε στημένους αγώνες των ομάδων τους. Την επιστολή φέρεται να έχει συγγράψει ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο οποίος αναφέρεται στη σεζόν 2021-2022.
Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com, στην επιστολή-καταγγελία αναφέρεται ότι δύο από τους προέδρους στοιχημάτισαν από κοινού στον μεταξύ τους αγώνα και «περιορίστηκαν στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου που είχε ευρύ σκορ».
Επίσης, άλλο πρόσωπο, πρόεδρος και ιδιοκτήτης ΠΑΕ, στοιχημάτισε δύο φορές, και μάλιστα επιτυχώς, στην ήττα της ομάδας του.
Άλλοι δύο στοιχημάτισαν μέσω των κωδικών του κυκλώματος σε αποτελέσματα των ομάδων τους που διαμορφώθηκαν στα τελευταία λεπτά των αγώνων.
Η επιστολή, αναφέρεται, θα συσχετισθεί με τις έρευνες της Eurojust, της Interpol, της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας που αφορούν σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού στο οποίο εμπλέκονται ομάδες από τουλάχιστον πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της Interpol για στημένους αγώνες έχει μπει επίσης η Αυστρία, ενώ έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή και από τις αρχές της Σουηδίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.
Στην Ελλάδα, η έρευνα φερόταν να αφορά τόσο θεσμικούς παράγοντες της Super League 2, προέδρους ΠΑΕ αλλά και «χρηματοδότες». Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: