Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Με τα μάτια στραμμένα «στους πολλούς και το δίκιο» η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπήκε και επίσημα η Έφη Αχτσιόγλου, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 12.30 στο Ωδείο Αθηνών.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα από τα βασικά ονόματα που αναφέρονταν στα σενάρια σχετικά με τις υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ίδια είπε ότι οι διεργασίες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα των διπλών εκλογών είναι αναγκαίες και ουσιαστικές για την ψύχραιμη αποτίμηση του αποτελέσματος, που είδε καταποντισμένη την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι πρόκειται για μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων που ανατέθηκαν στα μέλη του κόμματος μετά την 25η Ιουνίου και την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας της ΝΔ.
Η πρώην υπουργός Εργασίας επί τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η υποψηφιότητά της δεν αφορά απλώς την ίδια ή την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά «την Ελλάδα» και «την κοινωνία», «την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχή», αλλά και «κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη».
Ακόμη, αφορά και όλους εκείνους τους «ανθρώπους που υψώνουν τείχος στη μισαλλοδοξία, στην ομοφοβία, στον ρατσισμό και την άκρα δεξιά».
Αναφορικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα χρόνια -και προτού ανέβει στην εξουσία- η κα Αχτσιόγλου είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στη μακρά του πορεία έχει εξελιχθεί πολιτικά. Ξεκινώντας ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπεριληπτικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας.
Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου θα βγει από την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η υποψήφια για την προεδρία δεν ήταν καθόλου αυτοαναφορική κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεών της, προτάσσοντας την κοινωνική αναγκαιότητα μιας ισχυρής προοδευτικής αντιπολίτευσης σε σύνδεση με την κοινωνία και τα προβλήματά της.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς συνοδεύεται από την παρουσίαση της πολιτικής της πλατφόρμας.
Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση και άλλων υποψηφιοτήτων τις επόμενες ημέρες και εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου, ενώ είναι γνωστό ότι τη δική του υποψηφιότητα θα ανακοινώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Παρασκευή 14 Ιουλίου.
Τα ενδεχόμενα για την τελική αναμέτρηση των υποψηφίων «παίζουν» όμως ακόμα, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ανοίγει τα χαρτιά του και να αποφασίζει να δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, την οποία αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την Παρασκευή.
Η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου:


Πηγή: από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: