Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης - Πήγε διακοπές εν μέσω πυρκαγιών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Νότης Μηταράκης. Επισήμως επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, αλλά η πραγματική αιτία ήταν οι διακοπές την ώρα που μαίνονται πυρκαγιές. Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πραγματικός λόγος όμως της παραίτησης Μηταράκη ήταν το γεγονός πως, ενώ μαίνονται οι φωτιές σε όλη τη χώρα, στις οποιες συνδράμει και η ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εθεάθη σε νησί για διακοπές και μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής επιβιβάστηκε σε σκάφος για θαλάσσια εκδρομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μηταράκης εκλήθη στο Μαξίμου για εξηγήσεις και του κατέστη σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διανοείται την ώρα που η πολιτεία δίνει τόσο δύσκολες μάχες στα πύρινα μέτωπα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει διακοπές.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: