Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Νέος σύγχρονος χλοοτάπητας σε τρία δημοτικά γήπεδα

Με τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει η FIFA
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε τη σχετική προκήρυξη διακήρυξης για το έργο, προϋπολογισμού 1.080.220 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει και τις απαραίτητες κατηγορίες εργασιών (Χωματουργικά, σκυροδέματα, επιστρώσεις και μεταλλικά στοιχεία) στα τρία γήπεδα.
Τρία σύγχρονα γήπεδα ετοιμάζονται από τον δήμο της Πάτρας, με τη μελέτη να έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και το έργο να έχει μπει στην τελική ευθεία.
Πρόκειται για την ανακατασκευή τριών δημοτικών γηπέδων τα οποία με βάση τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, είναι να ανακαινιστούν πλήρως και να αλλάξουν ουσιαστικά μορφή, βελτιώνοντας με την παρουσία τους το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου και δίνοντας την δυνατότητα στα σωματεία της Πάτρας να αγωνιστούν σε σύγχρονους χώρους που τηρούν τις αντίστοιχες προδιαγραφές.
Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τα γήπεδα των Ζαρουχλεΐκων, του Ρίου και των Βραχνεΐκων. Πρόκειται για τρία γήπεδα που σε καθημερινή βάση προπονούνται τουλάχιστον δέκα ομάδες και αθλούνται δεκάδες ποδοσφαιριστές, όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι, με δεδομένο ότι πολλά από τα τοπικά σωματεία διατηρούν τμήματα υποδομής και ακαδημίες.
Οι εργασίες έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση των υφιστάμενων χλοοτάπητων και την τοποθέτηση καινούργιων τελευταίας γενιάς. Ο χλοοτάπητας που μπαίνει και στα τρία γήπεδα είναι συνθετικός, ειδικός για ποδόσφαιρο και τηρεί τις προδιαγραφές που έχει καθορίσει η FIFA, ενώ η τοποθέτηση του γίνεται με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Πρόκειται για χλοοτάπητα που είναι φτιαγμένος από ίνες πολυαιθαλανίου, μονόκλωνες, με προστασία κατά των υπεριωδιών ακτίνων και της ζέστης. Όλα τα στοιχεία που θα τοποθετηθούν και θα συμπεριλαμβάνονται στους χλοοτάπητες των τριών γηπέδων, είναι με βάση τα όσα ορίζει η FIFA.
Παράλληλα, αλλάζουν και τα τέρματα στα τρία αυτά γήπεδα, ενώ μπαίνουν καινούργιες διαχωριστικές γραμμές, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές της FIFA. Ο αγωνιστικός χώρος έτσι και στα τρία αυτά δημοτικά γήπεδα είναι ειδικός για να μην επιβαρύνει τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και να μην τους δημιουργεί ζημιές στα γόνατα.
Και τα τρία γήπεδα λοιπόν θα έχουν από εδώ και στο εξής έναν αγωνιστικό χώρο που θα προκαλεί τους ποδοσφαιριστές για να παίξουν μπάλα και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας θέαμα στους θεατές που κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται στα τοπικά γήπεδα.
Είναι ένα έργο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Φιλόδημος από όπου και χρηματοδοτείται και φτάνει συνολικά το ύψος του 1.080.220.00 ευρώ. Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των γηπεδικών δημοτικών εγκαταστάσεων που έχει ξεκινήσει ο δήμος, έχοντας ήδη παραδώσει το γήπεδο του Πετρωτού και του Α. Ζάρρας στο Σαραβάλι.

Πηγή: με πληροφορίες από patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: