Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Στάθης Καστερίδης - Ανοιχτή Επιστολή: Συνεχής η υποβάθμιση της Κρύας Βρύσης

Κλείνει και το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
Η συνεχής υποβάθμιση της περιφέρειας και της μεγαλύτερης μετά τα Γιαννιτσά, πόλης του δήμου Πέλλας συνεχίζεται. Με την ανοχή τις δημοτικής αρχής και του κ. Στάμκου που θεωρεί και την έκδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας χωρίς όφελος, η Κρύα Βρύση χάνει κάθε τόσο την μία μετά την άλλη, τις υπηρεσίες της προς τους κατοίκους της, που με κεντρικές αποφάσεις κλείνουν ή υποβαθμίζονται.
Σειρά έχει τώρα το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που κλείνει σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μέχρι το τέλος Ιουλίου. Έκλεισαν τα υποκαταστήματα τραπεζών που κοιτάνε το κέρδος, αλλά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ένας δημόσιος φορέας που προσφέρει σημαντικά στην περιοχή. Η Κρύα Βρύση καλύπτει μια μεγάλη περιφέρεια. Με αυτή την τελευταία σοβαρή απόφαση να μπει λουκέτο, τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι της υπαίθρου, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που δεν έχουν πρόσβαση στα νέα μέσα; Πώς θα εξυπηρετούνται; Πάνω από 450 άνθρωποι στην περιοχή παίρνουν την σύνταξή τους από τα ΕΛΤΑ.
Ζητάμε την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Πέλλας, με θέμα την άδικη αυτή εξέλιξη για τους δημότες μας σε μια μεγάλη περιοχή, καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη, ούτε οι χιλιομετρικές αποστάσεις από άλλα γραφεία των ΕΛΤΑ, ούτε φυσικά και ο αριθμός των ωφελούμενων από τις υπηρεσίες των Ταχυδρομείων. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν υπολογίζει τους ηλικιωμένους των χωριών μας και πως θα εξυπηρετηθούν, για αυτό και δεν υπήρξε ουσιαστική διαμαρτυρία για την συνεχή υποβάθμιση της Κρύας Βρύσης. Με τον τρόπο αυτό στέλνουμε στον κόσμο και ειδικά στους κατοίκους των χωριών μας το μήνυμα ότι τους εγκαταλείπουμε.
Το ταχυδρομείο στην περιοχή της Κρύας Βρύσης πρέπει να παραμείνει, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει ως επιχείρηση, παρά μόνο ως δημόσια υπηρεσία. Και η περιοχή μας το δικαιούται.
* Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Γρηγόρη Σκλήκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: