Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Γιάννης Τσεπκεντζής: Ουδέν μονιμότερον του μεταβατικού…

Ορίστηκε λοιπόν, έπειτα από πολλές αμφιθυμίες, ο επικεφαλής της διοικούσας παράταξης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο οποίος, εάν οι συνδημότες μας τον επιλέξουν, θα κληθεί να μεταφέρει τον τόπο στο κατώφλι του 2030.
Πρόκειται για τον Γιάννη Μουράτογλου, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου αφού η πρώτη εκλογή του επετεύχθη στη δεκαετία του 90.
Αποτέλεσε το στενότερο συνεργάτη του κ Γιάννου και βασικό διαμορφωτή των αποφάσεων της τελευταίας 15-ετίας καθώς και βαθύ γνώστη όσων συνέβησαν στη διάρκεια αυτής αφού το γεγονός ότι τα καθήκοντα του τα ασκούσε από απόσταση προφανώς δεν αποτελεί άλλοθι άγνοιας.
Διαχειρίστηκε διαγωνισμούς, αναθέσεις και δικαστικές διαμάχες του Δήμου μας, αφού κατείχε τη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών, γεγονός που τον κατέστησε τον πλέον έμπιστο να ολοκληρώσει τη θητεία της παράταξης.
Σήμερα, κατά τα φαινόμενα, μάλλον απρόθυμα, αποτελεί την αναγκαστική επιλογή μιας παράταξης που έρχεται αντιμέτωπη με τα δικά της αδιέξοδα , ευρισκόμενη στο ίδιο τέλμα που έφερε και τον Δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια.
Του γνωστού σε όλους κλειστού κύκλου των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στο Δήμο από το 2010, είτε πρόκειται για Δημοτικούς Συμβούλους είτε για ειδικούς συνεργάτες, προκειμένου να συνεχιστεί η μακρόχρονη παρουσία τους.
Επίσης αποτελεί επιλογή σταθερά συνεργαζόμενων εργολάβων και επιχειρηματιών, που σχετίζονται με το Δήμο, οι οποίοι έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στο υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιο.
Ταυτόχρονα αποτελεί καταφύγιο προσώπων, με ανεκπλήρωτα όνειρα, φιλοδοξίες και δρόμους, σκληρούς  θηρευτές θέσεων, ικέτες προστασίας, καθώς και πάσης φύσεως ατομικά ζητήματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πρόοδο αυτού του τόπου.
Άλλωστε το έργο έχει ακόμα επεισόδια με ¨συναρπαστικές¨ δήθεν ¨ανατροπές¨ και συμπράξεις.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Κοινωνία σε Κίνηση μία ομάδα με σταθερή τροχιά, αδιαπραγμάτευτες αρχές και θέσεις, πιστή στο πλάνο που κατέθεσε στους πολίτες από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της!
Η ομάδα αυτή στελεχώνεται με ανθρώπους νέους στα κοινά, ικανούς, επίκαιρους, με γνώση των σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης των έργων οι οποίοι δεν διαφημίζουν τη γνωριμία με το ¨Μπάρμπα στην Κορώνη¨ ,θρυλική συνταγή της δεκαετίας του 70 και του 80.
Ανθρώπους με ήθος εγνωσμένο στη μικρή μας κοινωνία, προερχόμενοι από κάθε κοινωνικό, πολιτικό και επαγγελματικό χώρο, χωρίς εξαρτήσεις,  που ως Σημαία τους έχουν την Έδεσσα και τη Βεγορίτιδα!
Αγαπητοί Συνδημότες, το δίλλημα των επόμενων εκλογών είναι:
Η νοοτροπία που μας οδήγησε εδώ ή αυτή που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον;
Ο τόπος που έχουμε ή ο τόπος που θέλουμε να ζήσουμε;
Πέραν των αυτοδιοικητικών αυτών θέσεων εύχομαι στο Γιάννη Μουράτογλου προσωπικά, υγεία και δύναμη στο δύσκολο αγώνα που έρχεται!

Γιάννης Τσεπκεντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: