Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Την κοπανάνε καταδικασμένοι του «Noor One»

Ο Ιρανός Mπονιάντ έγινε γνωστό ότι βρίσκεται στην πατρίδα του, αφού απελάθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.(;!) ● Στο Βέλγιο έχει εξαφανιστεί ένας από τους Τούρκους που επρόκειτο να ξαναδικαστεί.
Mέχρι τώρα γνωρίζαμε για τους πολλούς ύποπτους θανάτους μαρτύρων και προσώπων σχετιζόμενων με την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor One». Τώρα μαθαίνουμε και για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις δύο καταδικασμένων της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι θα δικάζονταν εκ νέου για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης μετά την αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σχετικά με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Οπως έγινε γνωστό προχθές στο δικαστήριο, δύο άτομα έχουν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Μάλιστα, ένας εξ αυτών φέρεται να έχει απελαθεί διοικητικά από το ελληνικό κράτος! Πρόκειται για τον Ιρανό Mπονιάντ, συνοδό και φύλακα του φορτίου της ηρωίνης, διαβαθμισμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος εκτελούσε εντολές του επίσης Ιρανού Αχμέντ Σαχίντ. Ο τελευταίος, κομβικό πρόσωπο και πληροφοριοδότης της αμερικανικής DEA, διέφυγε τη σύλληψη, φέρεται να βρήκε αρχικά καταφύγιο στην Τουρκία και λίγους μήνες αργότερα έγινε γνωστό από την τουρκική αστυνομία πως δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς.
Η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να απέλασε τον Ιρανό, αν και θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα, λόγω της ποινής κάθειρξης 13 ετών που του είχε επιβληθεί. Την αποκάλυψη έκανε στο δικαστήριο ο διερμηνέας του Ιρανού κατηγορούμενου, ο οποίος ανακοίνωσε στους έκπληκτους δικαστές πως ο Μπονιάντ έχει επαναπατριστεί στη χώρα του με διοικητική απέλαση από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες (πηγή: zougla.gr), δεν βρέθηκε μέσα στη δικογραφία έγγραφο διοικητικής απέλασης του Ιρανού, καθώς, αν και είχε αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα υπό όρους λόγω της καταδικαστικής απόφασης. Εξαφανισμένος στο Βέλγιο είναι και ένας από τους τρεις Τούρκους καταδικασθέντες που επρόκειτο να δικαστούν, ο οποίος μάλιστα έχει αναρτήσει και σχετικές φωτογραφίες στο... facebook.
Παρόντες στο δικαστήριο, οι δύο Τούρκοι που δεν βγήκαν από τη φυλακή και οι Ελληνες καταδικασθέντες Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γιώργος Μπουρδούβαλης και Κωνσταντίνος Καρτσώνης. Αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά δεν τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, τότε οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 12 Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, πέθανε και 11ο κατά σειρά πρόσωπο σχετιζόμενο με την υπόθεση του «Noor One». Πρόκειται για τον ειδικό πραγματογνώμονα και ανελκυστή πλοίων Γιώργο Αντωνάτο, μεσεγγυούχο-φύλακα του ναρκόπλοιου, ο οποίος είχε βρει και παραδώσει στις Αρχές το δορυφορικό τηλέφωνο και σημειώσεις του πλοιάρχου, βοηθώντας τις δικαστικές αρχές. Τα αίτια του θανάτου του ήταν καθαρά παθολογικά. Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του μετά και τον μυστηριώδη θάνατο του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη στο Ντουμπάι.

Κώστας Ζαφειρόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: