Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ο Γεωπόνος Γιάννης Τσακίρης υποψήφιος με την δημοτική παράταξη "Κοινωνία σε Κίνηση" Έδεσσας

Ο Γιάννης Τσακίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα.
Eίναι Καθηγητής στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με βασική στόχευση τον έλεγχο της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.
Το 2016 ίδρυσε με το συνεργάτη του την AGROCELL με προσανατολισμό την μετα-συλλεκτική συντήρηση των φρούτων με την οποία συνεργάζονται πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρείες του κλάδου καθώς και δύο πολυεθνικές.
Στο παρελθόν είχε μελετητικό γραφείο και ασχολήθηκε με τα προγράμματα των Σχεδίων Βελτίωσης και των Νέων Αγροτών.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής του πορείας έχει ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό και έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργατών και επαφών σε πολλές χώρες.
Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά λόγω της εγκατεστημένης συνεργασίας με Ιταλικό εργαστήριο.
Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ Λαμπή και έχουν δυο παιδιά, την Ελισάβετ και τον Νίκο.
Η γνωριμία μου με την ήρεμη και ουσιαστική δύναμη που λέγεται Γιάννης έρχεται από πολύ παλιά.
Με τον πατέρα του Νίκο Τσακίρη συνυπήρξα στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου δεχόμενος στη δική μου αυτοδιοικητική αφετηρία την πατρική προστασία του και διδάχθηκα από την πλούσια προσφορά του, ενώ με την οικογένεια της συζύγου του μας συνδέει μακροχρόνια στενή σχέση!
Η επιλογή του να σπουδάσει Γεωπονία και να κάνει διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή της Κρήτης, στο εργαστήριο Τοξικολογίας, για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό ήταν για όποιον τον γνωρίζει πραγματικά συνειδητή!
Η εξέλιξη της επιστήμης και ο εμπλουτισμός του γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με αυτή προσανατολίζει κάθε νέο και λογικό άνθρωπο στην προστασία της φύσης και των πόρων της, καθώς αυτοί θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών μας!
Έχοντας βασική προτεραιότητα την ¨αγροτιά¨ η Κοινωνία σε Κίνηση εντάσσει έναν πολύτιμο συνεργάτη ο οποίος γνωρίζει το αντικείμενο όχι μόνο σε θεωρητική βάση αλλά σε κάθε ρεαλιστική εφαρμογή της!
Εύχομαι ολόψυχα φίλε Γιάννη να την υπηρετήσεις πλέον και από το αυτοδιοικητικό μετερίζι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: