Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Συνάντηση με νέες και νέους του Δήμου Πέλλας είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης

Ο υποψ. Δήμαρχος Στάθης Καστερίδης συζήτησε μαζί τους
Μια ιδιαίτερα θερμή και γεμάτη χαμόγελα, πρώτη συνάντηση με νέες και νέους του δήμου, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουλίου στην ΑΡΕΝΑ pool bar, στα Γιαννιτσά. Παρά τον καύσωνα, ο χώρος στο μπαρ της πισίνας, γέμισε νιάτα, που άκουσαν τις θέσεις του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για την ανάπτυξη του τόπου, την αλλαγή στην στασιμότητα και την προοπτική του δήμου και της υπαίθρου μέσα από προτάσεις και πρωτοβουλίες των νέων παιδιών.
Η βραδιά κύλησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί μετά την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Στάθη Καστερίδη, τον λόγο είχαν οι παραβρισκόμενοι που μίλησαν για αυτά που τους απασχολούν. Για τις προτάσεις τους, τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους. «Η κουβέντα έγινε με στόχο να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Να προτείνουμε και να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον που αφορά την ανάπτυξη της Πέλλας» τόνισε ο κ. Καστερίδης. Και παρουσίασε στοιχεία του προγράμματος. Δεσμεύτηκε για ότι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Μίλησε για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη που δεν έχει η Πέλλα παρά την βαρύτητα του ονόματός της και ότι αυτό αποτελεί στόχο για τη νέα διοίκηση στον μεγαλύτερο δήμο του νομού.
Οι νέοι ζήτησαν ασφαλείς και καθαρούς χώρους άθλησης σε όλη την έκταση του δήμου, ενώ ο Στάθης Καστερίδης δεσμεύτηκε για την δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου. Ακόμη επεσήμανε την σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Πέλλας (ένα γνωμοδοτικό όργανο ισάριθμο με το δημοτικό συμβούλιο που θα προτείνει και θα θέτει ζητήματα), αλλά και την ύπαρξη συμμετοχικού προϋπολογισμού για τη νεολαία (με συγκεκριμένη χρηματοδότηση κάθε έτος για δράσεις της νέας γενιάς). Οι νέοι σήμερα ψηφίζουν από τα 16 τους χρόνια. Άρα μπορούν να έχουν και λόγο και ρόλο στην τύχη του τόπου τους.
Η μεγάλη νίκη θα έρθει από τους νέους, θα έρθει μαζί με τους νέους. Μόνο μαζί τους θα φτιάξουμε τον τόπο μας, τον δήμο μας πρότυπο ανάπτυξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: