Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση που έκλεισε τα αυτιά της στην κριτική

Με έπαρση και αλαζονεία αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Χαρακτηριστική ήταν η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία απαξίωσε πλήρως τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Δεν άκουσα σοβαρό αντίλογο από τα άλλα κόμματα», είπε ο πρωθυπουργός που τόνιζε διαρκώς το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, υπό τα έντονα χειροκροτήματα υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ.
Όπως αναμενόταν, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, στηριζόμενη ωστόσο μοναχά στους δικούς της βουλευτές (158 ψήφοι «ναι», 142 «όχι»). Ωστόσο, έκλεισε τα αυτιά της σε κάθε σοβαρή κριτική που της άσκησε η αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί επέλεξαν να αναφερθούν «επιδερμικά» ή να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων: από την ακρίβεια και τη δημόσια Υγεία, μέχρι την ηχηρή διαφοροποίηση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.
Πάντως, τα Τέμπη, το ΕΣΥ, το δήθεν επιτελικό κράτος, η συνταγματική αναθεώρηση με αιχμή του δόρατος το άρθρο 16, η ακρίβεια και όσα είπαν και κυρίως όσα δεν είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ηγετών των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τις δευτερολογίες τους. Όλα ανεξαιρέτως, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
→ Από τις ειδήσεις που έβγαλε η διαδικασία ήταν πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθει νόμος που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όπως δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ευελπιστώντας προφανώς σε ευρύτερη συναίνεση των κομμάτων: «Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια έχουμε μεταξύ λόγων και πράξεων και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300 βουλευτές».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: