Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Δήμου Πέλλας και ΔΕΥΑ Πέλλας

Εχθές Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 λόγω βλάβης σε γεώτρηση που οφείλεται στην παλαιότητά της (έτος κατασκευής 1987), παρατηρήθηκε πρόβλημα στην ύδρευση της Κρύας Βρύσης. Η γεώτρηση αντλούσε συστατικά του εδάφους προς το εσωτερικό με αποτέλεσμα να εισέλθουν στο δίκτυο ύδρευσης και το νερό κατέστη ακατάλληλο προς πόση και χρήση.
Συνεργείο της ΔΕΥΑΠ επενέβη άμεσα προς ρύθμιση της κατάστασης απομονώνοντας τη γεώτρηση από το υπόλοιπο δίκτυο. Συγχρόνως, έλαβε δείγματα νερού προς εξέταση ώστε την επόμενη μέρα να ενημερώσει τους πολίτες ως προς την καταλληλότητά του.
Από την πλευρά του ο Δήμος Πέλλας ενημέρωσε άμεσα τους κατοίκους της Κρύας Βρύσης για την ακαταλληλότητα του νερού και φρόντισε για την διανομή νερού σε σχολεία όπου δεν λειτουργεί κυλικείο.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πέλλας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ έδωσαν εντολή να αντικατασταθεί η προβληματική γεώτρηση με νέα. Οι διαδικασίες και η δοκιμαστική περίοδος της νέας γεώτρησης, μέχρι να ενσωματωθεί στο δίκτυο ύδρευσης, θα διαρκέσει περίπου δέκα (10) ημέρες. Μέσα στο διάστημα αυτό δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και στις υπόλοιπες γεωτρήσεις ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παρατηρείται μειωμένη πίεση ενώ η ΔΕΥΑΠ θα ενημερώνει για τυχόν ακαταλληλότητα του νερού.
Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για το διάστημα των δέκα (10) ημερών που θα πραγματοποιούνται οι αναγκαίες εργασίες και οι απαραίτητοι έλεγχοι για την αποκατάσταση της γεώτρησης ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Πέλλας
Ευστάθιος Φουντουκίδης

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ
Γεώργιος Τόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: