Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Θα είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο της Ημαθίας!

Λίγες μέρες απέμειναν και την κορύφωση των ημερών της Αποκριάς. Όσοι φόρεσαν μάσκες αυτές τις μέρες, το διασκέδασαν στο πνεύμα των ημερών.
Είναι και οι άλλοι που φορούν μόνιμα τις μάσκες και πιστεύω ότι ποτέ δεν διασκέδασαν πραγματικά, γιατί ήταν πάντα κρυμμένοι και φοβόντουσαν να αντικρίσουν τους άλλους κατάματα!!!
Φυσικά πλησιάζουν και οι μέρες που στον αθλητισμό θα πέσουν, με την μεταφορική έννοια, οι μάσκες για τις ημέρες και τα έργα μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου. Πλησιάζουν οι μέρες που θα γίνουν οι απολογιστικές εκτιμήσεις κάθε προσπάθειας ξεχωριστά.
Για παράδειγμα, έρχονται στο νου μου κάποιες διαδικασίες που γίνονταν το καλοκαίρι για τη δημιουργία μιας ισχυρής ή αν θέλετε μιας υπολογίσιμης, αγωνιστικά, ομάδας της Βέροιας. Τότε που γίνονταν λόγος για μια κοινή πορεία, υπό τύπο συγχώνευσης, της Βέροιας με την Αγία Μαρίνα. Δηλαδή να ενταχθούν παίκτες από το δυναμικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βέροια και από τη Βέροια νεαροί παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν στο αξιόμαχο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στην Αγία Μαρίνα για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, χωρίς την πίεση ενός υποβιβασμού.
Τότε όμως κάποιοι μεγαλοσχήμονες υποδαύλιζαν αυτήν την προοπτική είτε για προσωπικούς τους και ιδιοτελείς σκοπούς, είτε γιατί ήθελαν να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα.
Αποτέλεσμα; Η μεν Αγία Μαρίνα να υποβιβαστεί, ενώ η Βέροια παρά την σημαντική ενίσχυση και το ανταγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει από τον Γενάρη και μετά, να δίνει δύσκολο αγώνα για να κερδίσει την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική. Κάτι που για την ώρα θεωρείται πάρα πολύ αβέβαιο.
Δηλαδή αν υποβιβαστούν και οι δύο ομάδες μας από την Γ΄ Εθνική, θα είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο της Ημαθίας, πολύ δε περισσότερο ταπείνωση για την ιστορική και ένδοξη ομάδα της Βέροιας, την «βασίλισσα» του βορρά.
Κι όμως κάποιος από αυτούς που συνετέλεσαν αφενός μεν να μην γίνει κάποια συνεργασία Βέροιας - Αγίας Μαρίνας και αφετέρου να εισηγούνται πως προτιμότερο θα ήταν η «βασίλισσα» του βορρά να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά απευθείας στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, προωθείτε για να πάρει υψηλόβαθμη θέση αξιωματούχου στο τοπικό ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο.
Ας ευχηθούμε η Βέροια να πετύχει τον στόχο της παραμονής με νικηφόρα αποτελέσματα στις εναπομείνασες 8 αγωνιστικές και να δικαιωθούν οι προσπάθειες του Αγάπιου Αναστασιάδη και μετά θα γίνει ολοκληρωμένος απολογισμός των ημερών και των έργων του καθενός.
Έτσι για να καταγραφούν κάποια πράγματα στην ιστορία του παραγοντισμού!!!
Δεν έγιναν το Σάββατο οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας καθώς τα γήπεδα, λόγω των βροχοπτώσεων να μην ήταν κατάλληλα για να τελεστούν τα παιχνίδια. Μάλλον ήταν βιαστική η απόφαση της διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας, αφού το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ καλός ο καιρός και η κατάσταση στους αγωνιστικούς χώρους καλυτέρευσαν σημαντικά.
Η αγωνιστική που αναβλήθηκε θα γίνει αυτή την Τετάρτη, αλλά αυτό βάζει εμπόδια στην άμεση, για το επόμενο Σαββατοκύριακο, έναρξη των αγώνων playoffκαι playout, της Α΄ κατηγορίας καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας. Και αυτό ίσως να μη μπορεί να γίνει σε μία ή δύο μέρες, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για να εξεταστούν τυχόν εκκρεμότητες που υπάρχουν ή θα προκύψουν την τελευταία στιγμή.
Μία μεγάλη εκδήλωση «Γιορτή Ποδοσφαίρου» για την κοπή της βασιλόπιτας διοργανώνει η ΕΠΣ Δράμας, με προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Αντιπρόεδρο Σωτήρη Αντωνίου και επίσημους προσκεκλημένους τον Ζήση Βρύζα, τον Μιχάλη Λεοντιάδη κ.λ.π. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δραμινής ποδοσφαιρικής αρχής θα γίνουν βραβεύσεις τοπικών ομάδων και προσώπων, θα μοιραστούν μπάλες στα σωματεία και κληρωθούν πλούσια δώρα σε παρευρισκόμενους.
Το ερώτημα είναι το εξής: Μια ανάλογη εκδήλωση δεν θα έπρεπε να διοργανωθεί και από την ΕΠΣ Ημαθίας, κάτι που παλαιότερα γίνονταν, ώστε να δημιουργηθεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ομάδων και όχι μόνοι, εκτός αγωνιστικών χώρων;
Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται δουλειά και τρέξιμο. Και δεν γνωρίζω αν οι διοικούντες την ΕΠΣ Ημαθίας, θα είχαν τον χρόνο για κάτι τέτοιο.

Με τον Κώστα Τσιμόπουλο
Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: