Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική - Play Off: Ολυμπιακός Γαλατάδων - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-0)1-1. Δωδεκάψυχος...

Σ' ένα όμορφο και αμφίρροπο παιχνίδι, με πολύ καλό ρυθμό «παράταιρο» με την εποχή και τις περιστάσεις, με ωραίες ομαδικές και ατομικές ενέργειες αλλά παραδόξως χωρίς σχεδόν καθόλου καθαρές ευκαιρίες, Ολυμπιακός Γαλατάδων και Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, έμειναν τελικά στην «παραδοσιακή», όπως τείνει να γίνει αυτό το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο γήπεδο τα τελευταία χρόνια, ισοπαλία.
Αποδεκατισμένη εμφανίστηκε στο γήπεδο των Γαλατάδων η φιλοξενούμενη Πέλλα με αποστολή και «επιστράτευση» μόλις μιας περιστασιακής 12άδας και με μια σχεδόν ολόκληρη 11άδα να απουσιάζει για διάφορους λόγους... Αντίθετα στο γήπεδο εμφανίστηκαν πιο γεμάτοι και με πλήρη αποστολή οι γηπεδούχοι Γαλατάδες, με ελάχιστες πλην όμως διαχειρίσιμες απουσίες. Οι καιρικές συνθήκες άστατες με πολλές διακυμάνσεις και με διάφορα εποχιακά φαινόμενα, αντίξοες για ποδοσφαιρικούς αγώνες κυρίως λόγω ανέμου αλλά και αισθητού κρύου στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν ήταν και ο καλύτερος αρωγός στις προσπάθειες των 26 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν...
Οι φιλοξενούμενοι με μεγαλύτερη κατοχή, πιο κυριαρχικοί και πιο απαιτητικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του 95λέπτου, οι γηπεδούχοι με πολύ καλή και οργανωμένη μεσοαμυντική γραμμή και αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις... Ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με τους Κάρτζιο (η καλύτερη του αγώνα σε τετ α τετ να νικιέται από τον νεαρό τερματοφύλακα της Πέλλας Βασιλά) και Μουρατίδη, ενώ για τους φιλοξενούμενους άξιες αναφοράς αλλά όχι με τόσο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας απέναντι στο αντίπαλο τέρμα, με τους Κωνσταντινίδη και Μήτκα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με ωραίο πλασέ του Χαραλαμπίδη (25') στο πρώτο μέρος, για να ισοφαρίσει ο Μέγας Αλέξανδρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζιότζιου (60') στο δεύτερο ημίχρονο.
Πολύ καλή η παρουσία και των δύο ομάδων για την εποχή, μ' αυτή της Πέλλας που ήταν στην κυριολεξία με οριακή αποστολή και 11άδα «ειδικών συνθηκών» να αξίζει δύο φορές τα εύσημα! Με τέσσερις 17χρονους, με δύο 16χρονους και με κάποιος ποδοσφαιριστές με ελάχιστο φέτος χρόνο επίσημης συμμετοχής στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς εναλλακτικές από τον πάγκο και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδι, μόνο ως «βαρύ ποδοσφαιρικό ένσημο» για αυτούς που αγωνίστηκαν και την ομάδα μπορεί να καταγραφεί, να καταλογισθεί και να χρεωθεί αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας.
Με σημαντικά λάθη η διαιτητική τριπλέτα (οι δύο πιο έμπειροι για να ακριβολογώ, γιατί ο νεαρός Σαββίδης ήταν άριστος), αφού ο καταλογισμός ενός καθαρού πέναλτι, σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει και την υπόδειξη άλλων τριών όταν αυτά είναι εξίσου πεντακάθαρα! Η Πέλλα δίκαια διαμαρτύρεται για ακόμη τρία ξεκάθαρα «χέρια» εντός περιοχής, ενώ αντίθετα οι δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι Γαλατάδες (για επιθετικό φάουλ πριν το γκολ της Πέλλας και για ανατροπή του Μουρατίδη σε απόκρουση του Σαββουλίδη), δικαιώνουν απόλυτα τις αποφάσεις του ρέφερι της αναμέτρησης. Δίκαιη και η αποβολή του Τζιότζιου της Πέλλας στην τελευταία φάση του αγώνα.
Άριστη η φιλοξενία, ενώ κρατήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα μετά από αίτημα των φιλοξενουμένων και με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη και των γηπεδούχων, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου 42χρονου Σάκη Τζάκρη (Γάσπαρης) από την Πέλλα, με πολύ στενές συγγενικές και στους Γαλατάδες.
Την επόμενη και τελευταία της αγωνιστικής περιόδου, η Πέλλα υποδέχεται τον Εθνικό Γιαννιτσών, ενώ οι Γαλατάδες το Μελίσσι.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Γαλατάδων (Τσιρογιάννης): Μαντζούκης, Φουρεράι (Κονδύλης 52'), Νιοράτζε, Μιχαηλίδης (Μηλώσης 52'), Κάρτζιος, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης (Δεληγιάννης 74'), Καπουσούζης (Σταυρίδης 83'), Λιάσος, Αναστασιάδης, Βερβελές.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης (Βασιλάς 80'), Πιτσάρης, Αλμπάνης, Τζιότζιος, Γουργούνης, Πλιόγκας, Ζηματίκας, Λαμπρούδης (Μπουράκης 0'), Μακρίδης, Μήτκας, Κωνσταντινίδης.



 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: