Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική - Play Off: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (1-0)3-0. Εξαργύρωσε τα «οφειλόμενα»...

Ένας παθιασμένος, πολύ δυνατός και «ασεβής»... αγωνιστικά σήμερα Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα τον πρωτοπόρο του ομίλου Εθνικό Γιαννιτσών, εξαργυρώνοντας «οφειλόμενα ποδοσφαιρικά γραμμάτια» πρωτίστως στον εαυτό του, που τόσο «υποτίμησε» και αδίκησε αγωνιστικά σχεδόν σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου.
Το παιχνίδι είχε αρκετή διάθεση, πολύ δύναμη και πάθος, με την καθεμιά ομάδα να θέλει την νίκη για τους δικούς της αγωνιστικούς και ποδοσφαιρικά «εγωιστικούς» λόγους. Σπουδαίο θέαμα δεν προσφέρθηκε, οι καλές φάσεις και οι μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στα δύο τέρματα ήταν ελάχιστες, αφού η τακτική και οι άμυνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, οι προσωπικές όμως μονομαχίες «περίσσεψαν» σε κάθε γωνιά του γηπέδου, με τον γηπεδούχο Μέγα Αλέξανδρο πιο διψασμένο και πιο αποτελεσματικό, να είναι αυτός που εκμεταλλεύθηκε σχεδόν απόλυτα τις καλές επιθετικές προϋποθέσεις που δημιούργησε και με τρία τέρματα έφτασε σε μια πολύ πειστική νίκη γοήτρου στην εκπνοή των play off του 2ου ομίλου. Αρχικά με τον 17χρονο Μήτκα που ήταν και ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων στο φετινό πρωτάθλημα, το πρώτο (35') με άψογη εκτέλεση μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ηλιάδη όταν «άδειασαν» όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων και το δεύτερο (78') όταν έκλεψε το «πορτοφόλι» του τερματοφύλακα του Εθνικού και άμεσα πλάσαρε στο κενό τέρμα και στην συνέχεια με τον 16χρονο Ζηματίκα (80') που πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του και το πρώτο γκολ της «ανδρικής» ποδοσφαιρικής του καριέρας, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το σουτ στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μήτκα.
Η Πέλλα που τέλειωσε αξιοπρεπέστατα κυρίως στην έδρας της το φετινό πρωτάθλημα και ειδικότερα τα play off όπου πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς να δεχτεί μάλιστα τέρμα, υποχρεώνοντας πρώτα την φιλόδοξη Δόξα Μελισσίου στην πρώτη της εκτός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και έπειτα τον πρωτοπόρο Εθνικό στην πρώτη του γενικότερα ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με τρία γκολ, όταν οι πρωτοπόροι είχαν δεχθεί μέχρι πρότινος μόλις πέντε σε όλη την κανονική περίοδο και τα play off, μόνο ικανοποιημένη μπορεί να αισθάνεται για τους όποιους στόχους της απέμειναν και είχε θέσει να αγωνίζεται αυτόν τον τελευταίο μήνα των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Από την άλλη ο Εθνικός Γιαννιτσών, η σταθερότερη ομάδα του πρωταθλήματος, που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις αγωνιστικές «κακοτοπιές» και με την αγωνιστική του σοβαρότητα και συνέπεια, δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, έχοντας φυσικά από την αρχή της περιόδου το πολύ μεγάλο αβαντάζ της συνεχόμενης αγωνιστικής δραστηριότητας, αφού ήταν η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που είχε αγωνιστική δράση με τον ίδιο περίπου κορμό και την περσινή «νεκρή» περίοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα σ' ένα πολύ ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ' Εθνικής. Ο Εθνικός που θα δώσει σε μια βδομάδα τον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας σε ουδέτερο γήπεδο (Σκύδρα) στον τελικό τον Άρη Νησίου, που κατέκτησε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου της Α1 Ερασιτεχνικής.
Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας εύχεται καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες, με την ευχή να κερδίσει ο καλύτερος και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας που δεν είναι και στα καλύτερά του και ο νικητής και πρωταθλητής, να το εκπροσωπήσει επάξια και στα μπαράζ ανόδου για την Γ' Εθνική, καταφέρνοντας την άνοδο.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα της σημερινής αναμέτρησης, με τον ρέφερι κ. Μιχαηλίδη μάλιστα να παίρνει άριστα και στον πειθαρχικό έλεγχο, με την αντίληψη, την ψυχραιμία, τον ρεαλισμό και τον σεβασμό που υπέδειξε και αρμόζει σε ερασιτεχνικές ομάδες και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με τις τεράστιες δυσκολίες που αυτό αντιμετωπίζει ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια σε όλη την ποδοσφαιρική επικράτεια.
Αρνητικό ρεκόρ θεατών στις εξέδρες, με μόλις 18 να καταγράφονται στην κεντρική είσοδο του γηπέδου, μεταξύ των οποίων οι 5-6 φιλοξενούμενοι!
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Κωνσταντινίδης, Πλιόγκας, Καμπούρης, Γουργούνης, Καραμούζας (Αλμπάνης 88'), Παναγιωτέλης, Μακρίδης (Μπουράκης 51'), Ηλιάδης, Βογιατζής (Ζηματίκας 63'), Μήτκας. Αρκετές και πάλι οι απουσίες με τους Τζιότζιος, Λαμπρούδης, Πιτσάρης, Κούμπους, Μπρατσούδης, Καρκαμάνης, Νινιατσούδης, Στάγκος και Βουδούρης να απουσιάζουν για διάφορους λόγους.
Εθνικός Γιαννιτσών (Πέσιος): Καμπαλής (Στόιτσης 46'), Χατζηλιάδης, Γρηγοριάδης, Σιδέρης, Γκογκολούδης, Καμπάνης (Βασιλειάδης 60'), Τσιλογλανίδης, Ζαμίδης, Κυργερίδης, Σιδώρης, Κηλίκης (Μιχαηλίδης 77'). Απουσίες για τον Εθνικό οι Γουστέρης, Λιτοβολής, Σιταράς, Χριστοφόρου και Κεραμιδάς.
 




 
 



Φάσεις και γκολ αύριο κατά την διάρκεια της ημέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: