Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

4η δόση για άτομα άνω των 60 ετών - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τη σύσταση χορήγησης 4ης δόσης ή 2ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό σε άτομα άνω των 70 ετών και διαμένοντες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.
Όπως έκανε γνωστό ακολούθως ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, την επόμενη εβδομάδα για την ομάδα 70-79 ετών κοκ.
Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής είπε ότι συστήνεται η 4η δόση με εμβόλιο τύπου mRNA τέσσερις μήνες μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση, ενώ δεν συστήνεται 2η αναμνηστική σε όσους έχουν νοσήσει ενώ έκαναν την 1η αναμνηστική.
3η δόση για παιδιά με νοσήματα
Η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, 3 μήνες μετά τη 2η δόση.
Αλλά και σε παιδιά και εφήβους που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κινδυνο (παχύσαρκα, με διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) μπορεί να χορηγείται 3η δόση έξι μήνες μετά τη 2η δόση.
Διεύρυνση μεσοδιαστήματος για τα εμβόλια mRNA
Επίσης ανακοίνωσε ότι διευρύνεται το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση για τα εμβόλια τύπου mRNA. Έτσι από 3 εβδομάδες που ήταν για το εμβόλιο της Pfizer και 4 εβδομάδες για εκείνο της Moderna αποφασίστηκε το μεσοδιάστημα να είναι 8 εβδομάδες.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: