Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Πάροχος Ενέργειας έστειλε λογαριασμό 4.290,39 ευρώ σε μονογονεϊκή οικογένεια!

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στον ΔΕΔΔΗΕ του νομού
Πάροχος Ενέργειας (WATT+VOLT) έστειλε λογαριασμό 4.290,39 ευρώ σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά (ηλεκτροδότηση που διακόπηκε και για την επανασύνδεσή της απαιτείται εφάπαξ προκαταβολή 3.000 ευρώ)!
Τα παραπάνω περιστατικό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο νομό. Το λογαριασμό δημοσιεύει ο 902.gr.
Στο ρεπορτάζ για την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου σημειώνεται πως συμμετείχαν και συνδικαλιστές εργατικών σωματείων-μελών του, έγινε αναφορά στα απανωτά περιστατικά διακοπών ηλεκτροδότησης που έχουν σημειωθεί στην πόλη και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, στις προειδοποιήσεις της ΔΕΗ, αλλά και παρόχων Ενέργειας για νέα αντίστοιχα μέτρα.
Ο Γιώργος Ντουντούμης τόνισε: «Επισημάναμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του, δεν θα επιτρέψουμε άλλες διακοπές ηλεκτροδότησης και ειδικά μπροστά στις γιορτινές μέρες που έρχονται. Απαιτήσαμε άμεσα να επανασυνδεθούν όλα τα κομμένα ρεύματα από τα λαϊκά σπίτια. Ζητήσαμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης με μειώσεις στις τιμές και καλέσαμε σε συμπαράσταση σ’ αυτόν μας τον αγώνα και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ. Κάναμε σαφές ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν με τα… κεριά».
Επιπλέον, σημείωσε ότι ακόμη και οι υπάλληλοι της Επιχείρησης διαμαρτύρονταν για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στα σπίτια τους των 1.000 και 1.500 ευρώ, δηλώνοντας την αδυναμία τους να τα φέρουν βόλτα.
Οι συγκεντρωμένοι, τέλος, απαίτησαν άμεσα επανασυνδέσεις ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, καμιά νέα διακοπή σε λαϊκά σπίτια, διακανονισμούς χωρίς προκαταβολές και δόσεις βάσει των δυνατοτήτων του καθενός, μειώσεις στα τιμολόγια, καθώς και διαγραφή συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα και μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: