Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ο απεργοσπάστης

Αφού ο Θεός είχε τελειώσει τον κροταλία, τον φρύνο και το βαμπίρ, είχε κάποια σιχαμερή ουσία που άφησε και με την οποία έπλασε τον απεργοσπάστη.
Ένας απεργοσπάστης είναι ένα δίποδο ζώο, με μια ψυχή διεστραμμένη, έναν γλοιώδη εγκέφαλο, ένα συνδυασμό σπονδυλικής στήλης ζελέ και κόλλας.
Όπου οι άλλοι έχουν καρδιά, αυτός φέρει ένα καρκίνωμα σάπιων αρχών.
Όταν ο απεργοσπάστης κατεβαίνει στο δρόμο, οι άνδρες γυρίζουν τις πλάτες τους και οι άγγελοι κλαίνε στον ουρανό, και ο διάβολος κλείνει τις πύλες της κόλασης για να τον κρατήσει έξω.
Κανένας άνδρας (ή γυναίκα) δεν έχει το δικαίωμα να τον χτυπάει, εφόσον υπάρχει μια δεξαμενή νερού για να πνίξει την ύπαρξη του ή ένα σχοινί αρκετά μακρύ για να κρεμάσει το σώμα του.
Ο Ιούδας ήταν ένας κύριος σε σύγκριση με έναν απεργοσπάστη. Για την προδοσία του κυρίου του, είχε αρκετό χαρακτήρα για να κρεμάσει τον εαυτό του. Ένας απεργοσπάστης δεν έχει.
Ο Ησαύ πούλησε το δικαίωμά του πρωτότοκου για ένα πιάτο φακές.
Ο Ιούδας πούλησε τον Σωτήρα του για τριάντα αργύρια.
Ο Benedict Arnold πούλησε τη χώρα του για μια υπόσχεση μιας επιτροπής του βρετανικού στρατού.
Ο απεργοσπάστης πωλεί τα δικαίωμα του πρωτότοκου, τη χώρα, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συντρόφους του για μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση από τον εργοδότη του.
Ο Ησαύ ήταν προδότης του εαυτού του. Ο Ιούδας ήταν προδότης του Θεού του. Ο Benedict Arnold ήταν προδότης της χώρας του.
Ένας απεργοσπάστης είναι ένας προδότης του Θεού, της χώρας του, της οικογένειάς του και της τάξης του.
Jack London (1876-1916)
Του Τζακ Λόντον

Δεν υπάρχουν σχόλια: