Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΠΣΑΤ - Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή: Ενημερωτική ημερίδα «Άτομα με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, διοργανώνοντας την ενημερωτική ημερίδα «Άτομα με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ» αύριο (6 Ιουλίου) στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.
Κορυφαίοι Έλληνες δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, Παραολυμπιονίκες και εξέχοντα στελέχη του Παραολυμπιακού κινήματος, θα είναι οι ομιλητές στην ημερίδα που στόχο έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση του Παραολυμπιακού κινήματος και των Παραολυμπιακών αθλημάτων στα ΜΜΕ της Ελλάδας.
Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Παρουσίαση: Βαγγέλης Ιωάννου Α’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ – Γιώργος Τριανταφυλλίδης Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ
10:45 -11:00 Προσέλευση
11:00-11:30 Καλωσόρισμα του προέδρου του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και του προέδρου της ΕΠΕ Γιώργου Καπελλάκη - Χαιρετισμοί
11:30 – 13:00 Εισηγήσεις – Βραβεύσεις
Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα, «Πρέσβειρα» των Αθλητών με Αναπηρία – Α’ αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ – Δημοσιογράφος ΕΡΤ: «Ο Σημαντικός ρόλος των ΜΜΕ στην εποχή της Συμπερίληψης – ΑμεΑ σε πρώτο πλάνο»
Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών
Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας: «Αθλητές με Αναπηρία και Media Training: για μια διέξοδο των αθλητών και μετά το τέλος της καριέρας τους»
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Παραολυμπιονίκης
Βασίλης Σκουντής, Δημοσιογράφος Sport24.gr: «MME και Αθλητές με Αναπηρία: να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»
Χρυσή Μόρφη, Παραολυμπιονίκης και μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπότσια «Σύγχρονη απεικόνιση των Αθλητών με Αναπηρία στα ελληνικά ΜΜΕ»
Έλβη Μιχαηλίδου, Δημοσιογράφος Open T.V. «Αθλητές με Αναπηρία και αθλητισμός: μερικά απλά πράγματα»
Θάνος Σαρρής, Διευθυντής Gazzetta.gr : «Αθλητές με Αναπηρία και Digital Media»
Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Παραολυμπιονίκης, Φυσίατρος, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024, Μέλος Ολομέλειας ΕΠΕ: «Παρίσι 2024 – Η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες»
Σάκης Κωστάρης, Παραολυμπιονίκης, M.Mgt. Sport Management UTS Sydney, Απόφοιτος Σχολής EMME Παν. Αθηνών Διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, «Παραολυμπιακοί Αγώνες και ΜΜΕ – Ιστορική αναδρομή Χρήση σωστής ορολογίας»
Βασίλης Καλύβας Phd ΣΕΦΑΑ Αθηνών, Μ.Α. McGill University, Επιστημονικός Σύμβουλος Παραολυμπιακών Αθλημάτων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων - Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες – Περισσότερες Ομοιότητες παρά διαφορές»
Στην εκδήλωση τιμώνται για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αρκουλής, Πέτρος Μπακατσέλος και Νίκος Φύριος.
Ο ΠΣΑΤ τιμά επίσης τον μικρό Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έστειλε σημαντικά μηνύματα για τον αθλητισμό και τη ζωή.
Ο ΠΣΑΤ τιμά, τον δημοσιογράφο Σπύρο Τσάμη, για τις ουσιαστικές δημόσιες παρεμβάσεις του τα τελευταία 25 χρόνια, για τους τομείς νοσηλείας, αποκατάστασης, κοινωνικής επανένταξης, μεταξύ άλλων και για προσβάσιμες εξέδρες στα γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: