Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Εκτός Γ' Εθνικής ομάδες και λόγω «Μητρώου» - Δύσκολη η εφαρμογή των 4 ομίλων

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Ένα πρωτάθλημα που παρότι ταλαιπωρήθηκε και αυτό (όπως και όλοι μας) από την «πανδημία», παρουσίασε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο στις θέσεις ανόδου όσο και στις θέσεις που θα διατηρούσαν τις ομάδες στη κατηγορία.
Το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα γίνει σύμφωνα με την ΕΠΟ σε 4 ομίλους πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες που θα το απαρτίσουν θα πρέπει να διαθέτουν το ανάλογο ρόστερ αλλά και τα κεφάλαια για να ανταποκριθούν σε ένα πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές και πολλά ταξίδια και διανυκτερεύσεις.
Με το τέλος του κάθε ομίλου η ΕΠΟ θα επικυρώσει τις βαθμολογίες. Όμως αυτό δε θα είναι η τελευταία σκηνή στο έργο. Υπάρχει μια παράμετρος που πολλές ομάδες έχουν λησμονήσει, μια παράμετρος που θα αναγκάσει ομάδες να υποβιβαστούν και άλλες που έχουν βαθμολογικά υποβιβαστεί να τη… γλιτώσουν.
Αυτή η παράμετρος λέγετε «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων». Έτσι όσες ομάδες δεν έχουν ενταχθεί ΠΛΗΡΩΣ στο μητρώο ανεξαρτήτου θέσεως δε θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στη Γ' Εθνική, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα μπαράζ ανόδου για αυτές τις ομάδες. Με λίγα λόγια υπάρχουν ομάδες που έχουν εκκρεμότητες με το Μητρώο (κυρίως στο θέμα του προπονητή) με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου.
Αν πάμε και λίγο αργότερα (προς το καλοκαίρι) το μεγάλο γέλιο (ή κλάμα) θα πέσει σε ομάδες που είναι πλήρως ενταγμένες και τακτοποιημένες στο Μητρώο και μαθηματικά έχουν υποβιβαστεί με αποτέλεσμα να μη δίνουν τόση σημασία αγωνιστικά (πάρτε το όπως θέλετε αυτό) στους τελευταίους αγώνες της αγωνιστικής περιόδου. Ίσως αν είχαν αποφύγει κάποιες «εξυπηρετήσεις» να είχαν παραμείνει στη κατηγορία εν τέλει…
Μια άλλη παράμετρος είναι και αυτή της αδειοδότησης της Super League 2 καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, απέρριψε το αίτημα για παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου (2022). Έτσι η προθεσμία εξέπνευσε χθες στις 31/3/2022. Πληροφορίες λένε ότι όχι λίγες ομάδες δεν έχουν αποδείξει τη μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αγωνιστούν στη Γ' Εθνική. Μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρεώσει την ΕΠΟ να αυξήσει τους ομίλους καθώς πλέον οι ομάδες θα είναι πολλές για να «χωρέσουν» σε 4 ομίλους.
Για ακόμη μία φορά το Ελληνικό ποδοσφαιρικό καλοκαίρι θα είναι μακρύ… 
 
Πηγή: insport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: