Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

«Γνωρίζω την πόλη με τον Αυτισμό» - Δράση της ΠΚΜ για τα παιδιά με Αυτισμό

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων -Παράρτημα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που έχει καθιερωθεί να είναι η 2α Απριλίου, διοργανώνουν για τα παιδιά με Αυτισμό του Συλλόγου, καθώς και τις οικογένειές τους δωρεάν περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης με τα ανοιχτά λεωφορεία «Sight Seeing Thessaloniki».
Η δράση «Γνωρίζω την πόλη με τον Αυτισμό» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Λευκό Πύργο. Τα μέλη της Εταιρείας, καθώς και οι φίλοι του Συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Γιώργο Ανασιτούδη και στο τηλέφωνο 6974-667546.
Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό δήλωσε: «Η δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που στόχο έχουν να δώσουν στα παιδιά με αυτισμό τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και παράλληλα να στηρίξουν τις οικογένειες τους που φροντίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα παιδιά σε όλη την πορεία της ζωής τους. Η Περιφέρεια Η Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με έργα και παρεμβάσεις τον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής-νευρολογικής υγείας, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης από τους συμπολίτες μας σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Αναμφίβολα υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά, τον οποίο θα διανύσουμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: