Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Άμεσα μέτρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το άλμα στον πληθωρισμό

Με αφορμή την ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαρτίου, οι Αλ. Χαρίτσης και Έφη Αχτσιόγλου κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις επιλογές της.
Με αφορμή την ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαρτίου (που αναρριχήθηκε στο 8%), ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Οικονομικών Έφης Αχτσιόγλου, με κοινή τους δήλωση, μιλούν για μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις επιλογές της.
Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν –μεταξύ άλλων– άμεσα μέτρα στην αγορά ενέργειας και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων, τονίζοντας με νόημα ότι μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.
Η ανακοίνωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ
Η σημερινή ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαρτίου, με την Ελλάδα να εκτινάσσεται στο 8%, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο και κατεδαφίζει οριστικά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο.
Η χώρα μας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό, με τον μηνιαίο ρυθμό αύξησης μάλιστα να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής κρίσης εξαιτίας των πολιτικών επιλογών που έκανε και επιμένει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες.
Απαιτούνται άμεσα μέτρα ρύθμισης της αγοράς ενέργειας και επιβολής πλαφόν στις τιμές, μέτρα ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, καθώς και στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος. Μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάρει.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: