Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΕΠΣ Μακεδονίας Κ14 - ΕΠΣ Αθηνών Κ14 (0 - 1)2 - 1. Φάσεις και συνεντεύξεις

H ΕΠΣ Μακεδονίας κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ14 επικρατώντας 2-1 την ΕΠΣ Αθηνών στο «Παντελής Μαγουλάς» του Βόλου. Η νίκη για την ομάδα της Μακεδονίας ήρθε με ανατροπή στο σκορ και χρυσές αλλαγές τους Ευμορφίδη και Μαλλίνη.
Αμφότεροι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο: ο πρώτος ισοφάρισε κι έδωσε την ασίστ για το νικητήριο τέρμα του δευτέρου που σημειώθηκε τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η ΕΠΣ Αθηνών είχε προηγηθεί στο 31’ με ένα καταπληκτικό τέρμα του Γεωργίου. Τον μεγάλο τελικό παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι με την κεντρική εξέδρα του γηπέδου να γεμίζει αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Μόλις στο 2ο λεπτό η πρώτη καλή φάση του αγώνα, με το μακρινό σουτ του Δεμίρη, ο οποίος ελίχθηκε ωραία ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 19’ ο Κυριαζής πέρασε κάθετη πάσα στον Μεταξά, ο οποίος έκανε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Βαζιντάρης απομάκρυνε σωτήρια.
Στο 31ο λεπτό η ΕΠΣ Αθηνών πήρε το προβάδισμα με μία καταπληκτική ατομική ενέργεια του Γεωργίου, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας εντός μεγάλης περιοχής, απέφυγε τρεις αντιπάλους με διαδοχικές ντρίπλες και με δυνατό σουτ νίκησε τον Νικολαΐδη. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο η ΕΠΣ Μακεδονίας σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Κυριαζής το γύρισμα από τα δεξιά και ο Βλάχος αστόχησε με σουτ στην κίνηση από την μικρή περιοχή.
Ακόμη μία ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους του τελικού στο 39’ και μάλιστα διπλή. Ο Κυριαζής είχε διαγώνιο σουτ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βαζιντάρη και στη συνέχεια της φάσης ο Βλάχος γύρισε ωραία το σώμα του προς την εστία, σούταρε και πάλι ο Βαζιντάρης ήταν σε ετοιμότητα κάνοντας με τα πόδια την επέμβαση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΕΠΣ Μακεδονίας έφθασε και πάλι κοντά στο γκολ από νωρίς. Στο 46’, σε σέντρα του Κάλφα και πάσα του Λαζαρίδη, ο Κυριαζής σούταρε εξ επαφής αλλά ο Βαζιντάρης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 58’ σε σέντρα του Γεωργίου, ο Νοητάκης πλάσαρε χωρίς πίεση και έδιωξε ο Νικολαΐδης, στην εξέλιξη της φάσης ο Νοητάκης τροφοδότησε τον Ποντίκη ο οποίος από τη μικρή περιοχή, μόνος, πλάσαρε άουτ. Στο 59’ η ΕΠΣ Μακεδονίας έφτασε στην ισοφάριση με σκόρερ τον Ευμορφίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία μεταξύ Ορφανού και Βαζιντάρη και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Τρία λεπτά πριν τη λήξη η ΕΠΣ Μακεδονίας πέτυχε το νικητήριο τέρμα που της χάρισε τον τίτλο. Ο Τσεκούρας επιχείρησε το γέμισμα από τον χώρο του κέντρου, ο Ευμορφίδης έκανε την ασίστ για τον Μαλλίνη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο γκολ της ΕΠΣ Μακεδονίας συμμετείχαν τρεις παίκτες, οι οποίοι είχαν περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο!
Διαιτήτευσε ο Κωνσταντίνος Τσίντζας (ΕΠΣ Θεσσαλίας) με βοηθούς τον Ηλία Κίττο (ΕΠΣ Θεσσαλίας) και τον Γεώργιο Καρακίτσο (ΕΠΣ Θεσσαλίας).
Τις απονομές στις δύο ομάδες και στους διαιτητές της αναμέτρησης έκαναν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής διοργανώσεων και Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Μίλτος Καλόγηρος.
ΕΠΣ Μακεδονίας: Νικολαΐδης, Καλμπουρτζής, Παναγιωτίδης (64’ Σκόδρας), Τελίδης , Παπαδόπουλος, Ρεφατλλάρι, Κυριαζής (49’ Ευμορφίδης), Δεμίρης (74’ Μαλλίνης), Μεταξάς (41’ Κάλφας), Λαζαρίδης, Βλάχος (74’ Τσεκούρας).
ΕΠΣ Αθηνών: Βαζιντάρης, Ορφανός, Φούτρης, Αρχοντίδης (78’ Παναγής), Διαβάτης, Στεριαρόπουλος, Γεωργίου, Μαρίνος (66’ Αρμάος), Ποντίκης, Ζούμπος (50’ Γιώτης), Νοητάκης (78’ Θεοδωρόπουλος).
 
Λανθασμένη υπόδειξη του 2ου βοηθού κ. Καρακίτσου, ακυρώνει ως οφσάιντ το 0 - 2 της ΕΠΣ Αθηνών

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: