Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 6μμ στην Καμάρα!

Οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων
Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, Πέμπτη 15 Ιούνη, 6μμ Καμάρα!
Ανοιχτά σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες, άσυλο για την προσφυγιά!
Δεκάδες είναι οι πνιγμένοι πρόσφυγες που ανασύρονται μετά το ναυάγιο ενός καραβιού στα ανοιχτά της Πύλου. Άγνωστο πόσο ακόμη βρίσκονταν στο καράβι το οποίο βρέθηκε στο πεδίο επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου στα σύνορα από το Λιμενικό της Ελλάδας αφού το παρακολουθούσε και η FRONTEX.
Εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας στους συγγενείς των νεκρών που έχασαν άδικα τους αγαπημένους τους εξ αιτίας των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ.
Δεν είναι ατύχημα, είναι ένα έγκλημα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες έχοντας υψώσει τους δολοφονικούς φράχτες από κάθε ασφαλές χερσαίο πέρασμα όπως στον ΄Εβρο. Έτσι σπρώχνουν τους πρόσφυγες στα χέρια των διακινητών και της μαφίας που επιχειρούν είσοδο μέσα από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις ακτές της Λιβύης. Οι διαπλοκές τους με την Αστυνομία έχουν άλλωστε στο φως.
Είναι απύθμενη η υποκρισία της επίδειξης “ανθρωπισμού” από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που συνεχίζει την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου, η οποία που χωρίς ντροπή φωτογραφίζονταν στο φράχτη του Έβρου.
Αυτή η μαζική δολοφονία έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την συνυπογραφή από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ μιας νέας επαίσχυντης ρατσιστικής συμφωνίας , νομιμοποιεί τους φράχτες, καρατομεί το δικαίωμα στο άσυλο και βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα που προσπαθεί να ξεφύγει από το θάνατο στη χώρα του λόγω πολέμων, δικτατοριών, καταστροφών. Πρωτοστάτησε η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τη φασίστρια Μελόνι σε αυτή τη συμφωνία.
Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί αν είχαν το δικαίωμα να δέσουν σε ασφαλές λιμάνι, να κάνουν αίτηση για άσυλο, να έχουν φιλοξενία. Αυτά είναι που έχει καταργήσει η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε με το πιο χυδαίο τρόπο στον Εβρο, με το φράχτη και το ανοικτό πόλεμο κατα των προσφύγων δαιμονοποιόντας τους ως “Εισβολείς” υιοθετώντας το δόγμα της ακροδεξιάς και των φασιστών.
Αντίθετα, η “παρακολούθηση” από το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα είχε στόχο την αποτροπή της εισόδου στα ελληνικά ύδατα και λιμάνια και για αυτό χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες ναυαγίου και τι ακριβώς το προκάλεσε. Οι μαρτυρίες για τις μεθόδους αποτροπής και επαναπροωθήσεων του Λιμενικού είναι πλέον αναρίθμητες.
Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε και να στείλουμε τη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Είναι ώρα να ξηλώσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των δολοφονικών πολιτικών αποτροπής στα σύνορα, με τις επαναπροωθήσεις και τους φράχτες, τις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ. Να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα, να γκρεμιστούν οι φράχτες, άσυλο, χαρτιά και στέγη για την προσφυγιά.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες και το κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς να ξεσηκωθούμε για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτικής της ΕΕ-φρούριο.
Όλοι και όλες στο αντιρατσιστικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 15 Ιούνη!
Θεσσαλονίκη, 6μμ Καμάρα
 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: