Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΑΣΕΠ: Αίτημα ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα για τον διαγωνισμό του Μαρτίου από διαγωνιζόμενους

Οι νομικές κινήσεις συμμετεχόντων στο διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου εναντίον του ΑΣΕΠ συνεχίζονται με αίτημα ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα.
Συνεχίζουν, όπως είχαν προγραμματίσει, τις νομικές τους κινήσεις διαγωνιζόμενοι του πρόσφατου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου (2Γ/2002).
Ο νομικός, που εκπροσωπεί περίπου 50 διαγωνιζόμενους, κατέθεσε την Παρασκευή στο διοικητικό εφετείο τόσο αίτηση ακύρωσης όσο και ασφαλιστικά μέτρα με κυριότερο επιδιωκόμενο στόχο την επανάληψη του διαγωνισμού.
Θυμίζουμε ότι με εξώδικό τους τον Μάρτιο διαγωνιζόμενοι είχαν τονίσει ότι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού παρατηρήθηκαν σειρά παρατυπιών.
Οι σημαντικότερες εξ αυτών έχουν να κάνουν με τα χρονικά όρια τα οποία από εξεταστικό τμήμα σε εξεταστικό τμήμα διέφεραν. Επίσης, η σχετική διευκρίνιση και η διόρθωση θέματος στην ενότητα των δεξιοτήτων δεν δόθηκε στο σύνολο των υποψηφίων αφού πολλοί είχαν αποχωρήσει από τα κέντρα πριν αυτή φτάσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ αυτών που προσέφυγαν νομικά βρίσκονται και πολίτες που έχουν επιτύχει στο διαγωνισμό παίρνοντας το σχετικό ρίσκο σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ακυρωθεί.
Οπως τονίζουν νομικές πηγές, η δικαστική απόφαση για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο.
Στην εν λόγω δοκιμασία το ποσοστό των επιτυχόντων ανήλθει μόλις σε 19,3%.

Νίκος Γιαννόπουλος
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: