Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ατελείωτη ταλαιπωρία: Το τρένο λόγω βλάβης πήγε προς τα πίσω κι άφησε τελικά τους επιβάτες στη Σίνδο αντί για τη Θεσσαλονίκη!

Τρεις μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το πόρισμα κόλαφος για τα αίτια του δυστυχήματος και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ομαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων, ένα ακόμη γεγονός έρχεται να αποδείξει την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Αιτία, βλάβη στο σιδηροδρομικό κλειδί στον κόμβο ΤΧ1, που συνιστά μέρος της τοπικής τηλεδιοίκησης της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, που προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία για επιβάτες από την Αθήνα, που έπρεπε να έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 2.40 μ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι την τηλεδιοίκηση στον κόμβο ΤΧ1 επρόκειτο να εγκαινιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου, δηλαδή την επομένη του δυστυχήματος των Τεμπών, με τους 57 νεκρούς.
Εξίσου μεγάλη ταλαιπωρία και για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 55, που, σύμφωνα με μηχανοδηγούς που μίλησαν στην «Εφ.Συν.», ενώ είχε φτάσει στον σταθμό της Σίνδου, του έδωσαν εντολή να συνεχίσει και τελικά να σταματήσει λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, σε σημείο που δεν θα μπορούσαν να βγουν έξω οι επιβάτες. Στη συνέχεια, το τρένο αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στον επιβατικό σταθμό της Σίνδου.
Ατελείωτη η ταλαιπωρία για τους επιβάτες και των δύο τρένων, που ενημερώθηκαν αρχικά ότι από τη Σίνδο είτε θα αναχωρήσουν με δικά τους μέσα, είτε θα πρέπει να περιμένουν να αντιμετωπιστεί η βλάβη. Τελικά, και έπειτα από ώρες, η εταιρεία έβαλε λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στον προορισμό τους.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: