Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΕΠΟ: Οριστικά και αμετάκλητα στο τοπικό οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Γ΄ Εθνική

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, απορρίφθηκε κάθε αίτημα ομάδων ή ΕΠΣ περί αναδιάρθρωσης της Γ΄ Εθνικής.
Το σώμα, αποφάσισε να εγκρίνει τα πρακτικά της Επιτροπής Διοργανώσεων, επικυρώνοντας τους βαθμολογικούς πίνακες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οριστικά και αμετάκλητα οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αυτό έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους, θέμα στο οποίο έχουμε κάνει μνεία σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Όπως έχει τοποθετηθεί πρόσφατα ο Άγγελος Δανιήλ, στόχος της ΕΠΟ είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, να έχει γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Αυτή τη στιγμή, έχουν απομείνει ορισμένες εκκρεμότητες, με τις ομάδες οι οποίες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 2 και τις ομάδες οι οποίες θα προβιβαστούν από τα τοπικά.
Γ' Εθνική: Το πλάνο για τη νέα σεζόν
Όπως τονίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όλα θα γίνουν και τη νέα περίοδο 2023-24 βάσει της προκήρυξης που υπάρχει. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι τις 20-25 Ιουλίου αναμένεται να είναι η λήξη της δήλωσης συμμετοχής των ομάδων στη Γ’ Εθνική 2023-24.
Προβιβασμός στην ανώτερη κατηγορία (για την περίοδο 2023 – 2024). Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις. (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων (Άρθρο 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.).
Παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.: Περίοδος 2023–2024: Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν είκοσι οκτώ (28) ομάδες.
 
Πηγή: ilia.news, taklin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: