Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ο Τιτανικός της Πύλου και της «δημοσιογραφίας»

Πόσο πολύ κλάψαμε με μαύρο δάκρυ όταν το 1997 είδαμε όλοι εμείς αλλά και οι δημοσιογράφοι στις κινηματογραφικές αίθουσες να θυσιάζεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για να σώσει την έγκυο αγαπημένη του από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού που κατάπιναν τον Τιτανικό. Η αληθινή ιστορία του τρομακτικού εκείνου ναυαγίου του 1912 με 1.500 νεκρούς στο υπερωκεάνιο καμάρι της Βρετανίας με τα πολυτελή σαλόνια και τις καμπίνες για την ολιγομελή καλή κοινωνία, το φορτωμένο στα κάτω «πατώματα» με φτωχούς μετανάστες που πληρώνοντας (καληώρα όχι σε διακινητές αλλά στην εταιρεία) ακριβό αντίτιμο ζητούσαν να δούνε μια καλύτερη μέρα στη Β. Αμερική.
Το παγόβουνο και οι τσαπατσουλιές στο φορτίο με το κάρβουνο έκοψαν στη μέση το καράβι και μέχρι να φτάσει εκεί βοήθεια (δεν υπήρχαν τότε κινητά ούτε γρήγορα ναυαγοσωστικά ούτε Super Puma) χιλιάδες ζωές χάθηκαν στον παγωμένο βυθό. Μετά το ναυάγιο θεσπίστηκαν νέα μέτρα ασφαλείας και υπογράφηκε η Σύμβασης Ασφάλειας Ζωής στη Θάλασσα που έκτοτε ανανεώνεται μεν όποτε το επιβάλλουν οι συνθήκες αγνοείται δε κατά περίπτωση.
Κάπως έτσι λοιπόν με ένα δάκρυ στα μάτια ακούγοντας το λυπητερό εκείνο τραγούδι αποχαιρετισμού οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι έφευγαν και από τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Τα δάκρυα όμως στέρεψαν η μουσική σταμάτησε και ο Ντι Κάπριο ολοζώντανος ευτυχώς γυρίζει ταινίες. Δύσκολο να γνωρίζουμε από τώρα αν κάποιος από τους διάσημους σκηνοθέτες μας θα γυρίσει ταινία με τα 600 γυναικόπαιδα που πνίγηκαν ως φορτίο στα αμπάρια του πλοίου χωρίς όνομα, χωρίς παγόβουνο, χωρίς καν τρικυμία και χωρίς βοήθεια. Όμως όλα κι όλα υπάρχουν πλέον σύνορα στην πατρίδα. Σύνορα που φυλάσσονται και δεν μπαίνει κουνούπι. «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου» δήλωσε η ΠτΔ στην Πύλο κι από την ώρα εκείνη –λες και περίμεναν το σύνθημα- ξεχύθηκαν ξανά παρουσιαστές/στριες και δημοσιογράφοι να διαδώσουν το μήνυμα απ’ άκρη σ’ άκρη εμπλουτίζοντας το με τα θαλάσσια σύνορα τον υδάτινο δηλαδή φράχτη που όσοι τον φυλάνε και κυρίως όσοι τον διαχειρίζονται μπορούν κατά περίπτωση να παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο της θάλασσας. Λες και πριν γίνει ο φράχτης του Εβρου δεν υπήρχαν σύνορα στην πατρίδα μας. Μπάτε σκύλοι αλέστε την είχαν τη χώρα ο Καραμνλής κι ο Παπανδρέου. Άχρηστοι ήταν δηλαδή οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες που έλιωναν ή πάγωναν στον Εβρο για τα ρημάδια τα σύνορα; Κι αν ο φράχτης είναι το σύνορο στην Ανατολή γιατί δεν χτίζουμε κι ένα φράχτη προς τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Β. Μακεδονία;
Η Ελλάδα δεν θα αφήνει τους λαθραίους να λιάζονται, βροντοφωνάζουν οι δημοσιογράφοι. Δεν θα κάνει ο Μητσοτάκης τις ανοησίες του Τσίπρα διατρανώνει ο ΣΚΑΙ χωρίς βέβαια να μας εξηγεί αν αυτές οι «ανοησίες» ήταν οι διασώσεις που αντικαταστάθηκαν από τα παράνομα και συχνά θανατηφόρα pushbacks, πάντα αόρατα για το ΣΚΑΙ πλην όμως τόσο ορατά για όλα τα διεθνή ΜΜΕ.
Η ΝΔ απέδειξε ότι η χώρα θες από τους φράχτες, θες από τους θαλάσσιους «ελιγμούς», θες από τη μη χορήγηση ασύλου, θες από την εξαθλίωση των προσφύγων, θα γίνει επιτέλους επτασφράγιστη για κάθε ξυπόλυτο που θα έρχεται εδώ και αν τελικά καταφέρνει να έρθει ζωντανός τότε θα εισπράττουμε και 20000 ευρώ για κάθε κεφάλι.
Win Win με δύο λόγια! Αυτό μας λένε και οι εθνικοί παρουσιαστές που μετά το τριήμερο πένθος χύνουν και πάλι το καθημερινό τους δηλητήριο για όποιον τολμάει να πει ότι έπρεπε να διασωθούν οι άνθρωποι. Η ΝΔ φρόντισε να διαγράψει τον κ. Κρικέτο που είπε πως αν δεν πνίγονταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, τότε θα έκλεβαν, δεν θα δούλευαν και θα στοιβάζονταν κατά δεκάδες σε γκαρσονιέρες όπως ήδη έκαναν στο παρελθόν όσοι δεν πνίγηκαν. Γιατί άλλωστε να τον κρατήσει; Έχει τόσους και τόσους βουλευτές, υπουργούς και κυρίως δημοσιογράφους στα ΜΜΕ των εθνικών ολιγαρχιών που λένε τα ίδια και κάνουν τη βρομοδουλειά της προπαγάνδας.
Τα θαλάσσια σύνορα λοιπόν φυλάχτηκαν από τους κατακτητές και τα παιδιά τους, από τους διακινητές που πιάστηκαν εκεί στο σωρό, ενώ οι έντρομοι διασωθέντες θα στοιβαχτούν στη Μαλακάσα για να μάθουν να μην πιάνονται κορόιδα.
Ο ελληνικός Τιτανικός θα μείνει στην ένδοξη σύγχρονη ελληνική ιστορία όπως έμεινε το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα, όπως έμεινε το Φαρμακονήσι και τόσα άλλα ανώνυμα μικρότερα ναυάγια.
Μετά από το ναυάγιο στην Πύλο σιγά μη τολμήσουν ξανά να πλησιάσουν στα ιερά ελληνικά νερά. Στο κάτω κάτω τί γονείς ήταν αυτοί που οδήγησαν τα παιδιά τους στο σαπιοκάραβο των διακινητών και δεν τα άφηναν να πεθάνουν ήσυχα από ασιτία ή από αδέσποτη σφαίρα! Τέλος το λιμενικό δεν μπορεί να ασχολείται συνεχώς με τους λαθρομετανάστες όταν είναι καλοκαίρι κι έρχονται τα σκάφη αναψυχής με τους ιδιοκτήτες τους να αναζητούν χαρούμενες διακοπές και διαθέσιμα ναυαγοσωστικά αν ξεσπάσει ένα ξαφνικό μπουρίνι.. Δεν μπορεί να μεταφέρονται στην κάθε Καλαμάτα όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ και να μην έχουν οι Έλληνες άμεση βοήθεια αν τη χρειαστούν. Άσε που όλοι αυτοί είναι μουσουλμάνοι και σε λίγο θα γίνει Ροδόπη όλη η Ελλάδα αν συνεχίζουμε να τους διασώζουμε. Εδώ χωράνε μόνο οι νοικιασμένοι εργάτες γης για να μαζεύουν ελιές και φράουλες και οι Πακιστανοί για να πλένουν πιάτα στις ταβέρνες. Ναυάγιο ήταν και πέρασε κι αν κλάψαμε για τα δικά μας παιδιά στα Τέμπη δεν μπορούμε καλοκαιριάτικα να κλαίμε τώρα και για τα ξένα και μάλιστα ένα ολόκληρο τριήμερο.

Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: