Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Πέλλας κ. Βασίλης Μίσκος υποψήφιος με την Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας

Ο Βασίλης Μίσκος είναι από το 2016 πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών ν. Πέλλας, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία!
Η έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο σύλλογος τον έχει κατατάξει στην πρώτη θέση σε δράσεις, με σημαντικότερες αυτές των διαλέξεων με γνωστούς καθηγητές από μεγάλα μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας!
Αυτό έχει οδηγήσει σε μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο οποίος δεν παραλείπει να τον συγχαίρει και να τον αναφέρει σαν παράδειγμα προς μίμηση!
Ο Βασίλης εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος από το 1989 έως το 2013 συνεργαζόμενος εξαιρετικά σχεδόν με όλους τους επαγγελματίες της πόλης στο χώρο των καφεζυθεστιατόρων, ενώ ήταν προϊστάμενος για 6 χρόνια σε γνωστή αλυσίδα Super Market.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σάνου με την οποία έχουν δύο παιδιά.
Η ζωή του άλλαξε ριζικά όταν του παρουσιάστηκε η νεφρική ανεπάρκεια όπως άλλωστε και σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.
Βίωσε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας παγκοσμίως, αντιμετωπίζοντας τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του αλλά και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει.
Όπως συνηθίζει χαρακτηριστικά να λέει ¨οι μονάδες τεχνητού νεφρού είναι το δεύτερο σπίτι μας¨ αναγνωρίζοντας την αξία των δομών και κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού τους!
Παρόλο που ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας η κοινότητα των νεφροπαθών έγινε για πάντα οικογένεια του, νιώθοντας την εσωτερική ανάγκη να την υπηρετήσει, με αυξημένες πια προσωπικές δυνάμεις συνδυασμένες με τις δυνατότητες που παρέχει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης.
Η παρουσία του Βασίλη Μίσκου στην Κοινωνία σε Κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σηματοδοτεί τη σαφή της πρόθεση να υπερβεί το στενό ρόλο που της έχει ανατεθεί από την πολιτεία και να είναι παρεμβατική σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ένα από αυτά είναι και η απαξίωση της δημόσιας υγείας και του νοσοκομείου της Έδεσσας.
Αυτό το απέδειξε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της θητείας της με το έκτακτο συμβούλιο που συγκάλεσε, με τις προτάσεις για την επιδότηση νοσοκομειακών ιατρών, με τη δωρεά μηχανήματος κατά τη διάρκεια του COVID 19, και τη καθαρή τοποθέτηση της δίπλα στις διεκδικήσεις των ιατρών, αλλά και των συλλόγων της πόλης μας!
Καλώς ήρθες Βασίλη σε αυτήν την προσπάθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: