Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Πόσο κοστίζει η ζωή ενός συμβασιούχου στον Δήμο Πατρέων;

Πρώην συμβασιούχος του Δήμου Πατρέων, πατέρας δύο παιδιών και άνεργος που διεκδικούσε την επαναπρόσληψη του και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα μαζί με άλλους 49 εργαζόμενους, αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κι αφού πληροφορήθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν μάλλον απορριπτική.
Ο άνθρωπος έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, βάζοντας τέλος στην ζωή του. Εργαζόταν παλαιότερα και ως τεχνικός τηλεόρασης στο τοπικό κανάλι και είχε καταφύγει με την υποστήριξη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων «H Ενωση» με άλλους συναδέλφους στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, καθώς μετά την παρατεταμένη ανεργία αναζήτησε και βρήκε περιστασιακή εργασία στον Δήμο Πατρέων από τον οποίο και πάλι στην συνέχεια απολύθηκε με την λήξη της σύμβασης.
Την προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια στήριξαν με ψήφισμα τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η δημοτική αρχή αρνείτο την επαναπρόσληψη επικαλούμενη οικονομικά θέματα
Συνάδελφοι του καθώς και ο επικεφαλής της ΕΝΩΣΗΣ, και μέλος της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργοπουλο ο οποίος ήταν στα δικαστήρια εκτιμούν ότι η αυτοκτονία του συμβασιούχου έγινε μετά την γνωστοποίηση της δυσάρεστης για τους εργαζόμενους, τροπής που είχε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χθες και της απορριπτικής απόφασης που όντως ανακοινώθηκε αργότερα
Η υπόθεση εκδικαζόταν στο Λασίθι Κρήτης απουσία της δημοτικής αρχής της Πάτρας της οποίας οι δικηγόροι ζήτησαν την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, αντιδικώντας με τους συμβασιούχους.

Χριστίνα Κοψίνη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: