Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Κηρύχθηκε τριήμερο Εθνικό Πένθος

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στις 21:00, έως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στις 21:00, για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, “με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία”, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.
Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αγνοούνται.
Γενικά, όταν αποφασίζεται εθνικό πένθος, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες καθώς και την αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Άλλες συμβολικές κινήσεις περιλαμβάνουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις ή συγκεντρώσεις.
Η ανακοίνωση:
Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Δημήτρης Κασιμάτης
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: