Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ο Καραμανλής ζήτησε από τον Μητσοτάκη να μην τον βάλει στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε προ ημερών με τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ, ο οποίος δεν θέλει να μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα Τέμπη.
Συνάντηση με τον πρώην υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή είχε πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο επανεκλεγείς πρώτος σε σταυρούς στις Σέρρες στις πρώτες εκλογές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για την προεκλογική εκστρατεία στην περιφέρεια του εν όψει των δεύτερων εκλογών. Δήλωσε μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε ούτως ή άλλως να μετέχει στη νέα κυβέρνηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τον κ. Καραμανλή ότι από τη στιγμή που είχε πάρει την πρωτοβουλία να παραιτηθεί από το υπουργικό του αξίωμα, θα παραμείνει και εκτός κυβέρνησης, καθώς η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και η δικογραφία λογικά θα έρθει και στη νέα Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις πρώτες εκλογές, ο κ. Καραμανλής σε δήλωση του είχε εκφράσει τη συγκίνηση του “για την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Σερραίες και οι Σερραίοι, στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα.”
Στις εκλογές της 21ης Μαϊου η ΝΔ είχε λάβει στις Σέρρες 46,98% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, με τον κ. Καραμανλή να έρχεται πρώτος με 12.194 σταυρούς.
Στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου, η ΝΔ έλαβε στις Σέρρες 45,68% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,87%.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: