Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Τζώρτζογλου: Να ψηφίζουν όλα τα σωματεία για να μην υπάρχει χειραγώγηση!

Αποκαλυπτικός για τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι εκλογές στην ΕΠΟ και την εξάρτηση των “εκάστοτε προέδρων” της από τους “βαρόνους της μπάλας” ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και τον Άγγελο Στίμο. Μεταξύ άλλων ο Τζώρτζογλου είπε:
Για την επερχόμενη γενική συνέλευση της ΕΠΟ: “Η ΕΠΟ πλέον δέχεται την ένωση διαιτητών… Έχει προσφύγει η ΟΔΠΕ, αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα… Πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι φορείς να σταματήσουμε αυτήν την τοξικότητα. Πότε δεν υπήρξε σε αυτό το σημείο. Η πολιτική ηγεσία παραβιάζει τα όρια του αυτοδιοίκητου και η ποδοσφαιρική οικογένεια κάποιες φορές έχει ευθύνες. Η έλευση του VAR και οι ξένοι διαιτητές μείωσαν την αναξιοπιστία μεταξύ των φιλάθλων. Γίνανε βήματα αλλά το ποδόσφαιρο είναι ημιθανές. Βασικό πρόβλημα είναι η τοξικότητα. Αυτό το πράγμα δεν έχει προηγούμενο.Υπάρχουν συμφέροντα, φαντάζομαι κι εκτός ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να πάμε σε μια συμφωνία κυρίων… Σε ηρεμία… Το ποδόσφαιρο να παίζεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο με διαφάνεια και ειλικρινή συνεργασία, αυστηρή τήρηση κανονισμών που νομίζω ότι δεν υπάρχει. Είδατε να τιμωρηθεί κανείς για όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ;
Για το νέο πρωτάθλημα: Φοβάμαι ότι αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των μεγάλων παραγόντων μπορεί να δούμε τα ίδια και στο νέο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να μειωθεί η έλευση των ξένων διαιτητών. Θα πρέπει να απενοχοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Εμείς οι παράγοντες το ενοχοποιήσαμε με συμπεριφορές, στάσεις και παρεμβάσεις.
Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: Θα ήθελα διαφορετικό εκλογικό σύστημα. Θα ήθελα να διευρυνθεί για τον εκδημοκρατισμό του χώρου. Είναι πρόβλημα ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέγονται μόνο από 69 πρόσωπα. Να γίνει σώμα εκλεκτόρων 5.000 έως 10.000. Να ψηφίζουν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας. Δεν θα ήταν εύκολη η χειραγώγηση των προέδρων. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που θέλει να ελέγξει την ΕΠΟ να προσεγγίσει 35 πρόσωπα και δύσκολο να προσεγγίσει 2.000. Θα υπάρξει καλύτερη επιλογή προσώπων στην Εκτελεστική Επιτροπή. 
Και να θέλω να γίνω πρόεδρος (σ.σ. της ΕΠΟ) δεν μπορώ να το κάνω. Πρέπει να ανήκω σε κάποιο βαρόνο και να υπογράψω γραμμάτια. Ο βαρώνος δε θα με βάλει επειδή έχω ωραίο μουστάκι αλλά για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της δικής του ομάδας.
Το όνομα που έχει ο φάκελος (σ.σ. στις εκλογές της ΕΠΟ) δεν είναι επιλογή αυτού που τον ρίχνει. Συμβαίνει από τη συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων (σ.σ. των ΕΠΣ) και όχι μόνο τώρα.Όλοι οι πρόεδροι τα 30 – 40 τελευταία χρόνια που διοίκησαν το ποδόσφαιρο ήταν επιλογές κάποιων μεγάλων. Ποτέ δεν υπήρξα σε άρμα. Ανήκω στην ΕΠΣ Ηρακλείου.
Για τη συνάντηση των “Big four” στη Μεγάλη Βρετανία το 2020: Πριν ξεκινήσει η συνάντηση ήταν μαθηματικά αποτυχημένη. Την είχε καλέσει ο Αυγενάκης. Δεν μπορούμε να κάνουμε σασμό όταν αυτός που προσπαθεί να κάνει το σασμό οι τρεις από τους τέσσερις θεωρούν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τέταρτου.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα δίπολο διαφορετικού χρώματος κάθε φορά και γύρω του συντάσσονται οι ενώσεις, από το 1997. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει το δίπολο χειραγωγώντας 2000. Με τους 35 είναι εύκολος ο τρόπος Το έχω προτείνει από το 2016. Δεν είναι εύκολο να υπάρξει διοίκηση κοινής αποδοχής.
Είχα προσπαθήσει να φέρω όλους τους φορείς στο ίδιο τραπέζι και θα το προσπαθήσω και πάλι μέσα στο καλοκαίρι.
Για τους “χειραγωγημένους” αγώνες: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα στημένα και μπήκαν όλα στο αρχείο, όπως διάβασα. Έρχονται στην Ελλάδα οι εκθέσεις της UEFA. Έλεγε ο κ. Αυγενάκης για το ΕΠΑΘΛΑ. Όλοι αθώοι, στο αρχείο…

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: