Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Οργή για τις εικόνες με άθλιες συνθήκες εργασίας σε beach bar της Ρόδου

Σοβαρές διαμαρτυρίες στα social media, αλλά και παρέμβαση σωματείων προκάλεσαν οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από beach bar στη Ρόδο, όπου, όπως καταγγέλλεται, εργαζόμενοι αναγκάζονται σχεδόν να κολυμπούν για να παραδώσουν τις παραγγελίες.
Η επιχείρηση έχει βάλει πλωτές πλατφόρμες προκειμένου οι πελάτες να... λιάζονται, ενώ στο βίντεο καταγράφεται ο νεαρός που πηγαίνει την παραγγελία με το νερό να φτάνει μέχρι τον λαιμό του.
Για το θέμα έκανε δηλώσεις στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό».
Ζητά, ακόμη, απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες αρχές για το εάν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή όλα αυτά είναι αυθαίρετα.
 
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι ενημέρωσε το ΣΕΠΕ για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Το ΣΕΠΕ που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Γεωργιάδη υποβάθμισε και σχεδόν διέλυσε την προηγούμενη τετραετία.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: