Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε το 22ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 και 11/06/2023 το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας στο οποίο συμμετείχαν 62 από τους συνολικά 75 Αντιπρόσωπους των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της δύναμης της δευτοβαθμιας οργάνωσης.
Πρόκειται για την κορυφαία διαδικασία της συνδικαλιστικής οργάνωσης κατά την οποία έγινε ο απολογισμός των έργων της περιόδου που πέρασε, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός και καθορίστηκαν οι γενικές κατευθύνσεις του νέου προγραμματισμού δράσης για τα επόμενα 3 χρόνια. Οι σύνεδροι, μέσα από τις παρεμβάσεις τους μετέφεραν την εικόνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς ενώ η απερχόμενη πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι το Ε.Κ μπορεί να ανταπεξέλθει και να γίνει πιο αποτελεσματικό στις διεκδικήσεις του με την ουσιώδη βοήθεια και συμπαράσταση όλων γιατι Δυνατό Εργατικό Κέντρο σημαίνει: Δυνατοί αγώνες των εργαζομένων, για ζωή με δικαιώματα
Η συγκυρία που πραγματοποιείτε το συνέδριο, βρίσκει τους εργαζόμενους να βιώνουν ξανά μια νέα παρατεταμένη φτωχοποίηση, αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε βασικά είδη διαβίωσης, στην ενέργεια, στις μετακινήσεις. Η κοινωνική φτώχεια χτυπά την πόρτα κάθε εργατικού νοικοκυριού. Οι ανισότητες διευρύνονται, η επισφάλεια,  η ανασφάλεια και η ασύδοτη εργοδοτική ευελιξία στους χώρους εργασίας είναι σήμερα κανονικότητα για τη δεινή κατάσταση των εργαζομένων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Το διάστημα αυτό ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε ο πλέον αντεργατικός Νόμος (Ν.4808/21) που κατάργησε το 8ωρο, ποινικοποίησε το απεργιακό δικαίωμα χτυπώντας και σέρνοντας στα δικαστήρια απεργούς, επέβαλε το φακέλωμα των συνδικάτων με το συνδικαλιστικό μητρώο. Καταργήθηκε η προστασίας της πρώτης κατοικίας ενώ παραδόθηκαν τα δάνεια στα αρπακτικά κοράκια που εκτόξευσαν τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Απαξιώθηκε το κράτος Πρόνοιας, μοιράζοντας ψίχουλα στο λαό μας μέσω διαφόρων pass,  κουπονιών και καλαθιών νοικοκυριού, την ίδια ώρα που τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θησαυρίζουν
Στις συνθήκες αυτές το συνδικαλιστικό κίνημα είναι και παραμένει ο μοναδικός θεσμός από τον οποίο οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, προσμένουν και ελπίζουν σε μέγιστο βαθμό την προάσπιση των συμφερόντων τους, την υπεράσπιση των κατακτήσεών τους και την καλυτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου.
Ανασυντάσσουμε τις δύναμης μας ώστε μαζί με τους οι εργαζόμενους της Πέλλας , να διεκδικήσουμε ζωή με εργασιακή αξιοπρέπεια. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά με μαζική κινητοποίηση μπορούμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
Δηλώνουμε παρόντες και συνεχίζουμε τον αγώνα:

  • Για την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων
  • Για κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
  • Για ξεπαγωμα των τριετιών,
  • Για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών της Υγείας της παιδείας , του νερού,
  • Για την πάλη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις μαζικές απολύσεις και τις διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών,
  • Για Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου,
  • Για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεων και καλύτερων όρων στις δουλειές μας,
  • Για Πραγματική ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας και του ελεγκτικού της έργου, η οποία υποβαθμίστηκε  με τη μετατροπή της σε δήθεν «Ανεξάρτητη Αρχή», αλλά στην ουσία έγινε ένα εργαλείο των εργοδοτών.
  • Για Δημόσιο και καθολικό σύστημα υγείας με αναβάθμιση του ΕΣΥ και όλων των δομών Υγείας, με γενναία χρηματοδότηση και άμεση στελέχωση σε υγειονομικό προσωπικό.
  • Για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με κρατική εγγύηση για τη χρηματοδότησή του.
  • Για Επαναφορά Συντάξεων και Παροχών αντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες.
  • Για Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων
Η νέα διοίκηση που εκλέχτηκε αποτελείται από τους:
Ζουρνατζίδου Θεανώ
Αναστασιάδη Κλέαρχο
Βουδούρη Γεώργιο
Καραπά Δέσποινα
Κεχαγιά Αναστασία
Μίχο Γεώργιο
Παλιώση Φανή
Σαλτσίδου Μάρθα
Στυλιανιδου Αναστασία
Φακυρούδη Άννα
Χρυσογωνίδη Σαράντη

Δεν υπάρχουν σχόλια: