Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Πέλλας για παρεμπόδιση από μέλη του ΚΚΕ των εργασιών του συνεδρίου του!

Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας καταγγέλλει τα μέλη του ΚΚΕ που συστηματικά και απροκάλυπτα προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του, το οποίο έλαβε χώρα στα Γιαννιτσά στις 9 – 11 Ιουνίου 2023.
Συγκεκριμένα, μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, χωρίς καμιά απολύτως αρμοδιότητα, αφού δεν είναι μέλη εργατικών σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πέλλας, και θυμίζοντας άλλες εποχές, κατασκόπευαν τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου, παρενοχλώντας τους συνέδρους, κάνοντάς τους ερωτήσεις ανακριτικού τύπου και επιχειρώντας να τους κατευθύνουν σε σωματεία άλλης περιοχής ελεγχόμενα από την συνδικαλιστική τους παράταξή τους (ΠΑΜΕ).
Μαζί τους ήταν, επίσης χωρίς καμιά αρμοδιότητα, και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (μέλος του ΚΚΕ), ενός Εργατικού Κέντρου που λειτουργεί διασπαστικά, χωρίς σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς ο μόνος του στόχος είναι η ενίσχυση του ΠΑΜΕ με κάθε μέσο.
Η σύσταση του αρμόδιου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών δικαστικού αντιπροσώπου να απομακρυνθούν και να μη παρεμποδίζουν τις εργασίες του συνεδρίου αγνοήθηκε, με αποτέλεσμα να κληθεί από αυτόν η Αστυνομία.
Οι σύνεδροι βέβαια αγνόησαν την απαράδεκτη πρακτική των μελών του ΚΚΕ και οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν κανονικά.
Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας δέχθηκε πολλές φορές στο παρελθόν απρόκλητες και άδικες επιθέσεις από τη συγκεκριμένη παράταξη, αλλά προτίμησε να μην απαντήσει για το καλό του εργατικού κινήματος.
Φαινόμενα όμως σαν το χθεσινό(11/6) δεν εξυπηρετούν ούτε τους εργαζόμενους ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίθετα το υπονομεύουν. Γι’ αυτό και πρέπει να καταγγέλλονται, για να μην επαναληφθούν.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους δέχονται καθημερινό και αμείλικτο πόλεμο από το κράτος και τους εργοδότες, το να προσπαθούν κάποιοι να διασπάσουν το εργατικό κίνημα, επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη, είναι τουλάχιστον μυωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: