Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Φιλικός αγώνας: Ορφέας Ριζαρίου - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 0)2 - 5. Άφησε πολλές υποσχέσεις και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες

Ένα πολύ ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι, η πρόβα τζεναράλε όπως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις για τις δύο ομάδες λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων της ΕΠΣ Πέλλας, διεξήχθη σήμερα στο Ριζάρι ανάμεσα στον τοπικό Ορφέα και το Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας.
Αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες πιο συγκρατημένες να κοιτάζουν περισσότερο την κατοχή και τα νώτα τους, ψάχνοντας πιο μεθοδικά τις καλές στιγμές για να απειλήσουν. Η ελαφρά εδαφική υπεροχή κατά διαστήματα για τους γηπεδούχους, αλλά περίπου εξίσου η παραγωγή ευκαιριών κι από τις δύο πλευρές που αριθμητικά στο σύνολό τους ήταν περιορισμένες. Το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου, αλλά και το δεύτερο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου, άλλαξαν τα μέχρι τότε τακτικά δεδομένα και την αγωνιστική προσέγγιση από τους δύο πάγκους..
Η Πέλλα που παρατάχθηκε σήμερα για πολλούς και διάφορους λόγους με οριακή αποστολή και σημαντικές ελλείψεις, για ένα περίπου μισάωρο από την επίτευξη του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων κι έπειτα, πήρε στην κυριολεξία φωτιά μεσοεπιθετικά, απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης βγάζοντας ωριμότητα, ποιότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα! Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε πέντε όμορφα τέρματα σε δημιουργία και εκτέλεση με τους Μήτκα (2), Ηλιάδη (2) και Γκάβα, διατηρώντας παράλληλα και την αμυντική της συνέπεια, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις απειλούνταν το τέρμα της και καταφέρνοντας έτσι την ολική ανατροπή. Το Ριζάρι δεν κατάφερε να βρει αντίδραση και οι όποιες προσπάθειες, ήταν στην πλειοψηφία τους ημιτελείς και δεν είχαν θετική κατάληξη. Από ένα τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ για κάθε ομάδα.
Για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας ξεκίνησαν οι Παναγιωτόπουλος, Πολυχρονόπουλος, Μέτα, Πετρίτι, Αλμπάνης, Μπουράκης, Γκάβα, Μπιτσιάκης Δ., Μήτκας, Ηλιάδης και Σαλικίδης, ενώ αγωνίστηκαν και οι Βασίλας, Μπουράκης Ε., Κωνσταντινίδης Λ., Αλευρούδης Χ..
Και οι δύο ομάδες περιμένουν αύριο να δουν τους αντιπάλους τους στην 2η φάση του κυπέλλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: