Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

10ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Θυσίας PELLA HALF MARATHON

Διαδρομή Δυναμικού Βάδην-Ελεύθερου Τρεξίματος Βαγγέλης Βρόντζος 5.500 μέτρων και 1.000 μέτρων για μαθητές
Μια φανταστική αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά το πρωινό της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου χαρίζοντας αξέχαστες εμπειρίες σε εκατοντάδες δρομείς και θεατές όλων των ηλικιών, που πλημμύρισαν τον πεζόδρομο της πόλης μας. Συγκεκριμένα, πάνω από 130 δρομείς πήραν μέρος στον 10ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Θυσίας PELLA HALF MARATHON, ενώ στη διαδρομή δυναμικού βάδην-ελεύθερου τρεξίματος Βαγγέλης Βρόντζος 5.500 μέτρων συμμετείχαν κοντά σους 600 δρομείς. Τέλος, στον αγώνα 1.000 μέτρων για μαθητές έλαβαν μέρος πάνω από 1000 παιδιά των τοπικών σχολείων δείχνοντας πως η νέα γενιά κινείται δυναμικά στις δρομικές δραστηριότητες.
Κατ΄ αυτό τον τρόπο, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΟΜΓ), με το ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Υπ. Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) τίμησε τη μνήμη των 120 και πλέον, ηρωικών Γιαννιτσιωτών που εκτελέστηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο φετινός αγώνας πραγματοποιήθηκε με ριζικές αλλαγές, αφού ακολουθήθηκε νέα διαδρομή, η οποία περνούσε από ιστορικά μνημεία των Γιαννιτσών καθώς και από τα χωριά των Αμπελιών, Νέου Μυλοτόπου και Αξού, όπου διεξήχθησαν παράλληλοι μαθητικοί αγώνες, δίνοντας ένα ξεχωριστό παλμό στη διοργάνωση. Η υποδοχή των δρομέων στα παραπάνω χωριά, ήταν καταπληκτική και άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες. Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός και πολύ δυναμική υποστήριξη οργανωμένα από τους κατοίκους.
Εντύπωση επίσης προκάλεσε το μετάλλιο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από ψηφιδωτό δάπεδο Ελληνιστικής οικίας της Πέλλας, με θέμα το Κυνήγι του λιονταριού. Χρονολογείται στο 325-300 π.Χ. και εικάζεται ότι η παράσταση παραπέμπει σε μία ιστορία διάσωσης του Αλέξανδρου από τον στρατηγό και φίλο του Κρατερό κατά τη διάρκεια κυνηγιού. Πρόκειται για ένα τρίπτυχο του οποίου η πρώτη εικόνα, δόθηκε φέτος, η δεύτερη του Λέοντα και η τρίτη θα δοθούν στις διοργανώσεις 2024 και 2025, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σταδιακά να συνθέσουν την παράσταση.
Νικητής στον Ημιμαραθώνιο αναδείχτηκε ο Mykhaylo Puzanov με χρόνο 1:19:03, ενώ ο Σπύρος Τσεκούρας ήταν δεύτερος με χρόνο 1:20:47 και στην 3η θέση τερμάτισε ο Στέλιος Στυλιανάκης με 1:20:59. Η Μαρία Λουκίδου ήταν η πρώτη γυναίκα που έφτασε στον τερματισμό με το χρονόμετρο να γράφει 1:40:37 και στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Κρυσταλία Κουτσιμάνη (1:43:55) και η δικιά μας Κυριακή Ουργαντζόγλου (1:46:50).
Στον αγώνα των 5.500 μέτρων, όπου δεν υπήρχε χρονομέτρηση, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Αρδάλης της ΟΜΓ, δείχνοντας πως δεν υπάρχει αντίπαλος να τον αμφισβητήσει, ενώ η Βένη Δημπάρη επίσης του Συλλόγου μας κατέλαβε την δεύτερη θέση γενικής στις γυναίκες .
Τα μέλη της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ, βασικός συνδιοργανωτής της μεγάλης αυτής αθλητικής δραστηριότητας συμμετείχαν δυναμικά σε όλα τα πόστα του αγώνα ως εθελοντές, γραμματεία, εμψυχωτές, δρομείς και θεατές αποδεικνύοντας την ομοψυχία του Συλλόγου, τον μεγάλο αριθμό των ενεργών αθλητών, καθώς και την αγάπη για το άθλημα και την πόλη μας.
Οι επιδόσεις των αθλητών μας έχουν όπως στον παρακάτω πίνακα:


Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
Σε όλους που συμμετείχαν
Σε όσους μας στήριξαν και μας βοήθησαν
Σε όσους μας παρείχαν χορηγίες
Και του χρόνου με υγεία να τρέξουμε ξανά

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: